hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gönen'de Melisa Tarla Günü etkinliği

    Gönende Melisa Tarla Günü etkinliği
    expand

    Gönen'de Melisa Tarla Günü etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'nın Gönen ilçesinde Melisa Tarla Günü etkinliği yapıldı.
    Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'Doğadan Bir Demet; Nane, Ekinezya, Lippia, Melisa' projesi kapsamında Gönen ilçesi Koçtepe köyünde Melisa Tarla Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Yunus Coşkun, Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, Güneykent Belediye Başkanı Metin Kutsal, il ve ilçe müdürlüğü yetkilileri ve çiftçiler katıldı.
    Melisa üreticisi kadın çiftçi Hatice Aslan, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı eğitiminden sonra melisa projesi yaptığını, projesine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek sağlandığı için hayata geçirebildiğini ve bu sayede farklı bir tıbbi ve aromatik bitki yetiştirerek aile ekonomisine katkı sağladığını söyledi.
    Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay da bakanlık olarak son yıllarda kadınlara yönelik projelere büyük destek verdiklerini, İl Müdürlüğü olarak da özellikle tıbbi ve ıtri bitkiler sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla projeler yaptıklarını ve bu amaç doğrultusunda üreticilere bu alanlarda eğitim verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti. Dolunay, "Bu kapsamda bakanlığın desteğiyle Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı ile İl Müdürlüğümüz ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle başlattığımız 'Doğadan Bir Demet; Nane, Ekinezya, Lippia, Melisa' yayım projesiyle ilimizin 4 ayrı noktasında nane, lippia, ekinezya ve melisa deneme alanları oluşturarak üretiminden pazarlanmasına kadar üreticilerimize her aşamada destek olarak sektörün hem gelişmesine hem de çeşitlenmesine katkı sağlamaktayız" dedi.
    Tarla günü etkinliğinde Isparta'yı tıbbi aromatik bitkilerin çeşitlendirilmesine ve kırsal kesimde yaşayan kadınların alternatif ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlamaları hedefleniyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow