hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Isparta DASK'ta son sıralarda'

    Isparta DASKta son sıralarda
    expand

    'Isparta DASK'ta son sıralarda'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA) - AFET ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Isparta İl Müdürü Ethem Kılıçarslan, Isparta'nın DASK zorunlu deprem sigortasında son sıralarda olduğunu belirterek, bu yıl bakanlığın düzenlediği 'Şehirler yarışıyor, sigortalılar kazanıyor' yarışmasında birinciliği hedeflediklerini söyledi.

    AFAD İl Müdürlüğü 'Şehirler yarışıyor, sigortalılar kazanıyor' yarışması için çalışmalara başladı. Deprem sigortası bakımından iller sıralamasında son sırada yer alan Isparta'nın üst sıralara tırmanması için gayret sarf edeceklerini belirten AFAD İl Müdürü Ethem Kılıçarslan, basın toplantısı düzenledi. AFAD'ın afetten sonra değil afet öncesinde zararların en aza indirgenmesi konusunda çalışmalar yaptığına değinen Ethem Kılıçarslan, "İlimiz deprem risk bölgesinde yer almaktadır. Ne var ki deprem sigortası bakımından son sırada yer almaktadır. Konutların ancak yüzde 30'unun deprem sigortası olduğunu ifade etmeliyim. 2011 yılından bu yana bakanlığımız tarafından DASK'ın öneminin anlaşılması için 'Şehirler yarışıyor, sigortalılar kazanıyor' başlığı altında yarışma düzenlenmektedir. Bu yıl yarışmada birinci olmayı hedefledik. Vatandaşımızı da bu konuda bilinçlendirmek amacıyla 10 kişilik bir uzman ekiple çalışmalarımızı başlattık" dedi.

    2018 yılında anaokulu öğrencileri de dahil olmak üzere 64 bin kişiye DASK konusunda eğitim verildiğini vurgulayan Ethem Kılıçarslan, 15 Mart ile 15 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini aktardı.

    Toplantıda basın mensuplarına DASK konusunda görsel sunum yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow