hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta'da 29 Ekim coşkusu

    Ispartada 29 Ekim coşkusu
    expand

    Isparta'da 29 Ekim coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
    Cumhuriyetin 97'nci yıl dönümü kutlamaları Vali Ömer Seymenoğlu'nun Valilik önünde bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    Tören; Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in törene katılanlar ile vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Ardından Vali Ömer Seymenoğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
    Vali Seymenoğlu, "Sevgili gençler, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, aziz milletimiz, dünya tarihinde nadir görülen bir bağımsızlık destanı yazmış, kudret ve iradesiyle vatan edindiği Anadolu topraklarını parçalanmaktan kurtarmıştır. Bu mücadele sürecinde milletimizin en büyük güç kaynağı istiklal ve istikbaline olan sarsılmaz inancı olmuştur. Bu büyük zafer ile ecdadımız bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak, üzerinde hür yaşayabileceğimiz bir ülke armağan etmiştir. Bu zafer, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir" dedi.
    Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından tören geçişi yapıldı. Vali Seymenoğlu ve protokol üyeleri geçiş yapan askeri birlikleri, gazileri ve öğrencileri coşkuyla selamladıktan sonra tören sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow