hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta'da eczanelerde maske dağıtımına başlandı

    Ispartada eczanelerde maske dağıtımına başlandı
    expand

    Isparta'da eczanelerde maske dağıtımına başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALİ ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da Sağlık Bakanlığı'nın eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske dağıtımı başladı.

    Isparta merkezinde ve ilçelerinde bulunan tüm eczanelerde maske dağıtım işlemine başlandı. 20-65 yaş aralığında bulunan vatandaşlar, telefonlarına Sağlık Bakanlığı'nın göndereceği bir kod ile ücretsiz maskelerini temin edebilecek. Vatandaşların mesaj gelmeden maske almak için eczanelere müracaat etmemesi gerekiyor.

    Uygulamayla ilgili açıklamada bulunan Isparta Eczacı Odası Başkanı Esra Nemli Kurtbolat, "Sağlık Bakanlığı, 20-65 yaş grubu arasındaki vatandaşlarımıza e-devlet sisteminde kayıtlı cep telefonu numaralarına mesaj (SMS) gönderecek. O mesajda bir kod yer alacak. Eczacılar da vatandaşlar eczaneye müracaat ettiğinde o kodu T.C. kimlik numarasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın sistemine ekleyecek ve vatandaşımıza 5 maske verecek. Her vatandaşın 10 gün için 5 maske alma hakkı var. 10 gün sonra telefonlarına gelecek yeni kodlarla tekrar maske alınabilecek" dedi.

    Isparta Eczacı Odası Başkanı Kurtbolat, vatandaşların maskeleri gündüz saatlerinde almalarının, akşamları nöbetçi eczanelerde yoğunluk oluşturmamak adına önemli olduğunu da söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow