hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta'da günde 20 bin maske üretiliyor

    Ispartada günde 20 bin maske üretiliyor
    expand

    Isparta'da günde 20 bin maske üretiliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediyesi günlük maske üretimini 20 bin adede çıkarırken, maskeler merkez ile birlikte 12 ilçe, 9 belde ile köylerdeki vatandaşlara ücretsiz ulaştırılıyor.

    Isparta Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi (ISMEK) birimince günlük 20 bin adet maske ve tulum üretimi gerçekleştiriliyor. Tamamen steril üretimi gerçekleşen maskeler pazar yerleri, halk otobüsleri, otogar ve köy garajındaki otobüslere dağıtılıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemli" derken, 'evde kal' çağrısında bulundu. Başedeğirmen, “Hep beraber mücadele vermek zorundayız. Devletimizin aldığı kararlara uyarsak başarılı oluruz. Uyarılara ve hijyene dikkat edelim, sosyal mesafemizi koruyalım" dedi.

    GÖNÜLLÜ KADINLAR DA GÖREV ALIYOR

    Günlük maske üretiminin lastik dikimlerinin belediyenin dört atölyesiyle birlikte gönüllü kadınlardan oluşan 33 evde dikildiğini kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Verdiğimiz maskeleri evlerden alıyoruz ve sterilizesini gerçekleştiriyoruz. Şu anda bu üretim 65 kadınımız tarafından yapılıyor. Makinelerimizi artırarak daha fazla üretim yapıp daha fazla insanımıza ulaşmak için mücadele veriyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow