hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta'da Lavanta Festivali yapılacak

    Ispartada Lavanta Festivali yapılacak
    expand

    Isparta'da Lavanta Festivali yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, "Gül Festivali yıllardır şehrimizde yapılmakta, inşallah lavantaya yönelik de bir çalışma yaparak festival haline getireceğiz" dedi.

    Isparta Valiliği öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğinde gerçekleştirdiği 'Gül kokulu Isparta' ve 'Lavanta diyarı Isparta' kategorilerindeki 'Isparta Çiçek Açıyor Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve seçilen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Açılışta konuşan Vali Ömer Seymenoğlu, "Gül Festivali yıllardır şehrimizde yapılmakta, inşallah lavantaya yönelik de bir çalışma yaparak festival haline getireceğiz ve lavantanın da daha fazla tanıtımı için gayret içerisinde olacağız. Yeni yeni projeler üretip vatandaşlarımızın beğenisine sunmuş olacağız" dedi.

    Amaçlarının şehirde gerek istihdamı artırabilmek ve işsizliğin önüne geçebilmek gerekse de köyden kente göçün önüne geçebilmek olduğunu vurgulayan Vali Seymenoğlu, "Çünkü insanımızı köyde tutabilirsek kırsal yerleşim alanlarında tutabilirsek bunlara yönelik gelir getirici faaliyetlerde bulunabilirsek turizm olabilir, tarım olabilir, hayvancılık olabilir. Bunun yanında birçok sektör olabilir. Bu sadece turizme yönelik bir alan görselliği öne çıkartmak birde bunun sanayi ayağı var. Çünkü gerek gül yağı üretimi gerekse lavanta yağı üretimi kozmetikte kullanımı şehrimizin temel gelirleri arasında bunu yerli turistlerle günübirlik turistlerle hizmet sektörü olarak devreye sokabilirsek en önemlisi kırsalda yaşayan vatandaşlarımız çiftçilerimiz bundan ekonomik olarak bir değer yaratacağı için kendilerinin de faydasına olacaktır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow