hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta'da okullar depreme dayanıklı hale getiriliyor

    Ispartada okullar depreme dayanıklı hale getiriliyor
    expand

    Isparta'da okullar depreme dayanıklı hale getiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da 2020 yılı için yaklaşık 60 milyon TL kaynakla başta okulların depreme karşı güçlendirilmesi olmak üzere birçok alanda çalışmalar devam ediyor.

    Pandemi şartlarında eğitime ara verilmesini fırsata çeviren Isparta Valiliği tarafından, il merkezinde, ilçelerde ve köylerde 55 okulun güçlendirilmesi, 12 binanın yıkımı ve 5 yeni okul inşaatı için planlama yapıldı. Bunlardan 10 okulun güçlendirilmesi, 6 okula ait 12 binanın yıkımı ve 2 okul inşaatı tamamlandı.

    İl genelinde sürdürülen eğitim yatırımlarının genel değerlendirmesi ise Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında yapılan toplantıyla ele alındı. Toplantıda Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu da hazır bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat-Emlak Şube Müdürü Mehmet Zeki Kılıç, il genelinde devam eden yatırımlar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Kılıç, tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında Vali Seymenoğlu'na bilgi verdi. Sunumda 2021 yılı yeni eğitim yatırımları için de sadece İl Özel İdaresi kaynaklarından şimdiden 20 milyon 800 bin TL'nin ayrıldığı belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow