hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta'da Ramazan davulcuları olmayacak

    Ispartada Ramazan davulcuları olmayacak
    expand

    Isparta'da Ramazan davulcuları olmayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayında davulculara izin verilmemesi kararı alındı.
    Isparta'da Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda alınan kararlar açıklandı. Vali Seymenoğlu, karara ilişkin şu açıklamayı yaptı:
    "Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Dünya sağlık örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs salgınından kaynaklanan olumsuzlukların önlenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda; Ramazan ayında davulculara izin verilmemesine, fırınların 23.04.2020 tarihinden itibaren Ramazan ayı boyunca pide satışını saat 18.00 itibariyle sonlandırmasına, vatandaşların fırın önlerinde sosyal mesafe kurallarını gözetmeksizin kalabalık oluşturacak şekilde bulunmamasına, market, mağaza vb. iş yerlerince belirli günler ve/veya belirli saatler arasında olacak şekilde indirim kampanyası düzenlenmemesine, yapılacaksa indirim kampanyalarının haftanın tüm günlerini kapsayacak ve açılış/kapanış saatleri arasında geçerli olacak şekilde düzenlenmesine, yukarıda alınan kararların ivedilikle planlanmasına/uygulanmasına, tüm kolluk ve belediye zabıtası birimleriyle ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, alınan bu kararın bilgi için Valilik makamına; gereği için belediye başkanlığına, tüm kaymakamlıklara ve ilçe belediye başkanlıkları ile ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine oy birliği ile karar verilmiştir."
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow