hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüsü yenen başkan uyardı

    Koronavirüsü yenen başkan uyardı
    expand

    Koronavirüsü yenen başkan uyardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, koronavirüs hastalığını yendi. Hastaneden taburcu olan Başkan Sezgin, "Üç yanlış bir doğruyu götürmüyor. Tek yanlış tüm doğruları götürüyor" diyerek, imkanı olanların evde kalması gerektiğini, dışarı çıkanların ise maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaları gerektiğini söyledi.

    Gelendost Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Sezgin, yaklaşık 3 hafta önce yakalandığı koronavirüs hastalığını yendi. 3 haftadır tedavi gören Başkan Sezgin, sağlığına kavuşmasının ardından basın açıklaması yayınladı. Koronavirüsle mücadelesini ve yaşadıklarını anlattığı açıklamasında Başkan Sezgin, şu ifadelere yer verdi:

    "Sevgili dostlar hayatımızın dönüm noktalarından olan iyi ile kötü sağlık ile hastalık gibi zıt kavramlardan ve günümüzde artık aşırı yaygın alan bulan Covid-19 ile mücadelemin 3. haftasında cenabı Allah'ın izni, cesur sağlık çalışanlarımızın üstün gayret ve motivasyonu ile normal yaşantımıza adım atmaya başladık. Bu arada sevenlerimizin duaları da bizleri hayata bağlayan güç kaynağımız oldu. Bizler için mücadelesini 24 saat veren doktorlarımın tavsiyesi ile telefonumu ilk defa uzun süreli kapattım. Çünkü bir nefesin önemi çok büyüktü. Bu konuda haklarınızı helal edeceğinizi umarım. Bunun için de diyorum ki resmi kurumlarımızın alacağı karara bağlı olmadan ne olur kendimize bir yol çizip sosyal faaliyetlerimizi kısıtlayıp evde kalalım, maske mesafe kuralına mütemadiyen uyalım. Kendimizden başkasına aktardığımız ve aktaracağımız illetin vebalini unutmayalım. Tabii ki en önemlisidir normal hasta muayene ve tedavi edercesine bizlerle meşgul olan sağlık ekibimizi de dinlendirmek ve onların da bir ailesi olduğunu unutmamamız gerek iyi ki varlar. Bağışıklık sistemime çok güveniyordum. O nedenle 'Covid-19 olsam da hafif atlatırım herhalde' diye düşünüyordum ama öyle olmadı. Üç yanlış bir doğruyu götürmüyor bu işte. Tek yanlış tüm doğruları götürüyor. O nedenle evde kalma imkanı olan herkes mümkünse evde kalmaya devam etmeli ve çıkacaksa da maske mesafe hijyen kuralına sıkı sıkı uymalı."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow