hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meslek liselerinden pandemi ile mücadeleye büyük katkı

    Meslek liselerinden pandemi ile mücadeleye büyük katkı
    expand

    Meslek liselerinden pandemi ile mücadeleye büyük katkı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - PANDEMİ sürecinin başladığı günden bu yana kadar yaklaşık 100 ton yüzey dezenfektan malzemesi üreterek başta Milli Eğitim Bakanlığı ve kamu kurumları ile özel sektöre satışını yapan Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, şimdi ise etil alkol kullanarak antiseptik el dezenfektanı üretimine başladı.

    Okuldaki laboratuvarlar üretim atölyesine çevrilerek elde edilen el dezenfektan malzemeleri 20 Haziran'da yapılacak LGS'ye hazırlanan öğrencilerin Isparta ve Burdur'da sınava gireceği okullara gönderilecek. Okulda 5 öğretmen ve teknisyenlerle üretim bu günlerde aralıksız devam ediyor.

    LGS için üretimi yapılan antiseptik özelliğe sahip el dezenfektan malzemelerinin en geç 1 Haziran tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilmesi gerekiyor. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, bu süreçte ekibe dahil olarak üretimi yapılarak ambalajlanan dezenfektan kutularına etiket yapıştırdı.

    İl Müdürü Ömer Yılmaz, 20 Haziran tarihinde yapılacak LGS için Isparta ve Burdur'da sınava girecek öğrencilerin kullanımı için dezenfektan üretiminin devam ettiğini kaydetti. Yılmaz, Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen dezenfektan malzemelerinin döner sermaye kanalı ile tüm kurum ve kuruluşlara satışını yaptıklarını belirtti.

    Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Topdal, yüzey dezenfektan malzemesinde 100 ton bandını geçtiklerini, şu günlerde ise el dezenfektan malzemesi üretimini sürdürdüklerini kaydetti. Okul Müdürü Topdal, üretimde emeği gecen başta öğrenciler olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederek Ramazan Bayramında da çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow