hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilere trafik eğitimi

    Öğrencilere trafik eğitimi
    expand

    Öğrencilere trafik eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası kutlamaları kapsamında 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' projesi kapsamında trafik eğitimi verildi.

    Isparta Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik birimlerince 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi. Ekipler, trafik kurallarına uyma bilincini; kukla gösterisi, bilgilendirme stantları ve trafik eğitim parkurlarıyla öğrenci ve vatandaşlara anlatıyor. Öğrenciler akülü araba kullanarak hangi trafik kurallarına uyulması gerektiğini öğrenirken, bir yandan da trafik denetimlerinde kullanılan araç ve gereçleri inceledi.

    Vali Ömer Seymenoğlu da Isparta Valiliği önünde etkinliğe katılarak öğrencilere eşlik etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen ve trafik kurallarıyla ilgili sorular soran Vali Seymenoğlu, doğru yanıtlar karşılığında öğrencileri polis ve jandarmanın trafik motosikletlerine bindirerek eğlenceli anlarına ortak oldu. Eğitim stantlarını gezerek görevlilerden bilgi alan Vali Seymenoğlu, kanında 1,5 promil oranında alkol bulunan bir insanın görüş kabiliyetini yaşatan gözlüğü takarak futbol topuna vurmaya ve metindeki eksik harfi yerine koymaya çalıştı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow