hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık çalışanları için tırmandılar

    Sağlık çalışanları için tırmandılar
    expand

    Sağlık çalışanları için tırmandılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da Arena Dağcılık Kulübü üyeleri, yılın son tırmanışını pandemide büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanları için yaptı. 2798 rakımlı Gelincik Dağı zirvesine ulaşan ekip, beyaz önlük giyerek ve Türk bayrağı açtı.
    Arena Dağcılık Kulübü Başkanı Sinan Yılmaz, 2020 yılında koronavirüs pandemisi sebebiyle dünyaca büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Bu hastalığın yükü de sağlık çalışanlarımızın omuzlarına bindi. Sağlık çalışanlarımız aşırı özveri, fedakarlık ve üstün başarı gösterdi. Çok sayıda sağlık çalışanımız bu uğurda hayatlarını kaybetti, ciddi sıkıntılar yaşadı. Yaptıkları adına onlara müteşekkiriz. 2020 yılının kahramanı olan sağlık çalışanlarına minnettarlığımızı göstermek için yılın son tırmanışı olan 2798 rakımlı Gelincik Dağı zirvemizi sağlık çalışanlarımıza adamayı kendimize bir borç bildik" dedi.
    TIRMANIŞI ANLATTI
    Tırmanışta yer yer 150 santim derinliğinde kar ve buz parkurlarını geçtiklerini belirten Başkan Yılmaz, "50 kilometre/saat rüzgar, hissedilen sıcaklığın eksi 15 dereceyi bulduğu 5 saat süren bir tırmanışın akabinde 2798 rakımlı Gelincik Dağı zirvesine eriştik. Beyaz önlükler giyip sağlık çalışanlarına olan sevgimizi ve saygımızı göstermek istedik. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. Vefat eden sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow