hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit Pilot Köse'nin adı okulda yaşatılacak

    Şehit Pilot Kösenin adı okulda yaşatılacak
    expand

    Şehit Pilot Köse'nin adı okulda yaşatılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi yarıyılı karne töreniyle sona erdi. Okulda, Şehit Kara Pilot Teğmen Adem Köse köşesi açıldı.
    Şehit Kara Pilot Teğmen Adem Köse İlkokulu'ndaki törene Vali Ömer Seymenoğlu, Şehit Kara Pilot Teğmen Adem Köse'nin annesi Güzide Köse, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral Nadir Gündüz, Garnizon Komutan Vekili Albay Tamer Yaman, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile askeri erkân katıldı.
    Karne dağıtım ve Şehit Kara Pilot Teğmen Adem Köse köşesinin açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Müftü Bayram Şahin'in duasıyla devam eden törende Şehit Adem Köse'nin askeri okuldan sınıf arkadaşı olan İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan da okula şehidin isminin verilmesinde ve hazırlanan köşede emeği geçenlere teşekkür etti.
    'ŞEHİT YAKINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACIDIR'
    Vali Ömer Seymenoğlu ise konuşmasında, "Şehidimizin annesi vakur duruşuyla şu anda bizimle beraber. Ama eminim ki acısı çok büyük çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor bunun farkındayız. Ama şuna mutlu olması lazım ki tarihte yüzbinlerce şehidimiz, gazimiz var bizler onlar sayesinde onların yakınları sayesinde bu günlere gelebildik. Onların sayesinde millet olarak devlet olarak ayakta durabiliyoruz. Bu yüzden şehitlerimizin yakınları bizim emanetimiz ve başımızın tacıdır" dedi.
    'DEVLETİMİZE MİLLETİMİZE FAYDALI GENÇLER OLACAKSINIZ'
    Karne alan öğrencilere de seslenen Vali Seymenoğlu, "Sizleri de başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Eminim ki bir sonraki dönemde daha mutlu daha huzurlu olarak okulunuza geleceksiniz çünkü şehit bir abinizin adını taşıyan bu okulda okuyarak buradan mezun olma fırsatınız var artık. Sizler de elinizden geldiği kadarıyla çalışacaksınız, devletimize milletimize faydalı gençler olacaksınız" dedi.
    Konuşmaların ardından Vali Seymenoğlu şehit annesi Güzide Köse ile Şehit Kara Pilot Teğmen Adem Köse köşesinin açılış kurdelesini kesti.
    Daha sonra Vali Seymenoğlu ve Şehit Annesi Güzide Köse öğrencilere karnelerini dağıttı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow