hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Seymenoğlu, oğluyla amatör denizci sınavına girdi

    Vali Seymenoğlu, oğluyla amatör denizci sınavına girdi
    expand

    Vali Seymenoğlu, oğluyla amatör denizci sınavına girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, oğlu Arda ile birlikte amatör denizci belgesi almak için Eğirdir ilçesinde yapılan sınava katıldı.
    Eğirdir Belediyesi Liman Başkanlığı ile Antalya Liman Başkanlığı'nın açtığı amatör denizci belgesi sınavı bugün Eğirdir Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. 2,5 metreden ve 24 metreye kadar olan özel tekne ve yatlar için geçerli olan, iç sular ve uluslararası denizlerde de geçerli olan belgeyi alabilmek için toplam 81 kişi başvurdu. Başvuranlar arasında Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve oğlu Arda Seymenoğlu'nun yanı sıra Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Gelendost Kaymakamı Onur Alimoğlu, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, Eğirdir Belediyesi Şirket Müdürü Ömer Yılmaz da yer aldı.
    Antalya Liman Başkanlığı'ndan uzak yol kaptanı Cem Akın, gemi makineleri kaptanı Hakan Demirel, makine mühendisi Ramazan Ertaş, Eğirdir Belediyesi Liman Başkanı Murat Kayacan ve Zabıta Müdürü Ümit Metin'in koordinesinde gerçekleşen sınav öncesi kursiyerlere ilk olarak Cem Akın tarafından yaklaşık 45 dakika seminer verildi. Seminerin ardından 50 sorudan oluşan sınava katılan toplam 81 kişi kaptan olabilmek için ter döktü.
    Sınava oğluyla birlikte giren Vali Ömer Seymenoğlu, "Maske, sosyal mesafe ve koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilen amatör denizcilik belgesi sınavının hayırlı olmasını diliyorum, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow