hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Seymenoğlu'ndan mutasyonlu virüs açıklaması

    Vali Seymenoğlundan mutasyonlu virüs açıklaması
    expand

    Vali Seymenoğlu'ndan mutasyonlu virüs açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, mutasyonlu virüsle enfekte kişilerin ve temaslılarının tespit edilmesi ve izolasyonlarının sağlanması için kararlar alındığını açıkladı.

    Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Vali Seymenoğlu, ülkede vaka artışının önüne geçmek için mutasyonlu virüs ile enfekte kişilerin ve temaslılarının tespit edilmesi ve izolasyonlarının sağlanması için kararlar alındığını duyurdu. Vali Seymenoğlu, şöyle konuştu:

    "Son dönemde İngiltere'deki vaka artışları ile ilişkili olduğu bildirilen ve mutasyona uğramış olan SARS-CoV-2 virüsünün, İngiltere dışındaki Danimarka, Brezilya ve Güney Afrika'daki Covid-19 vakalarında da görüldüğü bildirilmektedir. Ülkemizde de bu ülkelerden gelmiş kişilerden PCR testi ibraz etmeleri istenilmektedir. Ayrıca mutasyonlu virüsün ülkemizde yayılıp yayılmadığını test etmek için günlük alınmış PCR numunelerinin belli bir kısmına mutasyonlu virüs kiti çalışması yapılmaktadır. Çalışma sonucunda mutasyon şüphesi olan numuneler Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'na gönderilmektedir. Ülkemizde vaka artışının önüne geçmek için mutasyonlu virüsle enfekte kişilerin ve temaslılarının tespit edilmesi ve izolasyonlarının sağlanması önem arz etmektedir. Bu kapsamda; son numune sonuçlarına göre pozitif çıkan ilimizde, mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen ve tüm temaslılarının şüpheli olması sebebiyle mutasyonlu virüs test sonucu bekleninceye kadar kişilerin genel durumları kötü ve müdahaleye ihtiyacı var ise Şehir Hastanesinde, genel durumları iyi ise Valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole edilmelerine, mutasyonlu virüs ile enfekte olan vaka (negatif sonucu görülene kadar) ile temaslı olan kişilerin Valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole altına alınmasına, temaslı olanlardan belirli aralıklarla numune alınmasına, ilçelerimizde de bu tür vakaların karşılaşılması durumunda İlçe Hıfzıssıhha kurullarınca benzer kararların alınmasına karar verilmiştir."

    Alınan karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi gerekli işlemlerin yapılacağını belirten Seymenoğlu, "Gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanlara, bildirimlere ilişkin olarak, bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 206'ncı maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow