hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yayaya yol vermeyen 1606 sürücüye ceza

    Yayaya yol vermeyen 1606 sürücüye ceza
    expand

    Yayaya yol vermeyen 1606 sürücüye ceza

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Trafik Denetleme Şube Müdürü Durmuş Ali Özkan, 2020 yılında 1606 sürücüye yayalara geçiş hakkı vermediği için cezai işlem uygulandığını söyledi.
    Isparta Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılında 'Trafikte Yaya Önceliği' denetimlerini sürdürdü. Trafik ekipleri kentin en yoğun olduğu Kaymakkapı Meydanı'nda denetim gerçekleştirdi. Isparta Trafik Denetleme Şube Müdürü Durmuş Ali Özkan'ın da katıldığı denetimlerde yayalara yol vermeyen sürücülere uyarı yapıldı. Hem sürücülere hem yayalara eğitim ve bilgilendirme de gerçekleştirildi.
    Isparta Trafik Denetleme Şube Müdürü Durmuş Ali Özkan, işaret ve levhalarla belirlenmiş yaya geçitlerinde ilk geçiş hakkının yayalara verilmesinin ardından 2 yıldır yapılan denetimlerde bu kurala uymayan sürücülere idari yaptırım uygulandığını söyledi. Özkan, 2019 yılında 1800 araç sürücüne yayalara öncelik vermediği için cezai işlem uygulandığını ancak bu rakamın 2020 yılında 1606'ya düşmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Özkan, "Rakamın bu sene 1606'ya düşmesi kuralların uygulanmaya başlandığı anlamına geliyor. Sayının azalmasının olumlu yönde anlaşılması gerekir. Gönül ister ki bu kurallara tamamen uyulsun ve hiç ceza yazılmasın" dedi.
    Yayaların ilk geçiş hakkı ile ilgili karmaşık bilgiler olduğunun da altına çizen Özkan, "İşaret ve levhalarla belirlenmiş yaya geçitleri denildiği halde işaret ve levha olmayan, karşıya geçilmeye müsait yerlerde yayalar kendilerini yola atıp, araç sürücülerinin durmalarını beklemektedir. Sürücüler de işaret ve levha olmadığı için yayalara geçiş önceliği vermemektedir. Burada bir karmaşa yaşanmaktadır. İşaret ve levha olmayan yerlerde yayalara ancak güvenli geçişi kullanmak şartıyla karşıya geçebileceklerini söylüyoruz. Araç gelmiyorsa ya da gelip de güvenli mesafede duracağını hissediyorsa işaret ve levha olmayan yerlerde karşıya geçiş hakkını kullanabilir. Bunun dışında işaret ve levha ile belirlenmiş yaya geçitlerinde ilk geçiş hakkı yayanındır. Burada da yayalar güvenli bir şekilde karşıya geçiş yapmalılar" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow