hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "17 Nisan 'Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü' ilan edilsin" eylemi

    17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü ilan edilsin eylemi
    expand

    "17 Nisan 'Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü' ilan edilsin" eylemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SOLAK - Doğanay YAVUZ/İSTANBUL,(DHA)  TÜRK Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası,  17 Nisan'ın 'Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü' ilan edilmesi için eylem yaptı. Dr. Ersin Arslan, 17 Nisan 2012'de  Gaziantep’te görevi başında bir hasta yakını tarafından öldürülmüştü.

    İstanbul Tabip Odası üyeleri ile yaklaşık 50 sağlık çalışanı, 2 Ekim 2018'de  hastası tarafından İstanbul'da geçen yıl görevi başında öldürülen Dr. Fikret Hacıosman’ın  çalıştığı hastane önünde bir araya geldi.  Hastane çalışanlarının da katıldığı eylemde grup, döviz ve pankartlar açarak, ölen sağlık görevlileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

    Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk, yaşanan saldırılara her zaman tepkilerini gösterdiklerini belirterek, "Kimi zaman iş bıraktık, kimi zaman hastanelerimizin bahçelerine çıkıp uyarı eylemleri yaptık, kimi zaman halka şiddete birlikte 'dur' diyelim dedik, nöbetler tuttuk. Bazı günler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sabahlara kadar komisyon toplantılarına katıldık ve bu şiddeti durdurmanın çarelerini bulmaya çalıştık. Yürüyüşler ve mitingler yaptık" dedi.

    "17 NİSAN 'SAĞLIKTA ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ' OLARAK KABUL EDİLSİN"

    "Bugün Sağlık Bakanlığı'nı bir kez daha hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlama konusunda sorumluluğunu yerine getirmesine davet ediyoruz" diyen Öztürk, şöyle devam etti:

    "Şiddete karşı Sağlık Bakanlığı'nı hekimlerin yegane örgütü Türk Tabipleri Birliği'yle ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Bu doğrultuda 17 Nisan'ın 'Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü' olarak kabul edilmesinin ve sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yasa talebimizin yaşama geçirilmesinin önemli bir adım olacağını tüm kamuoyu önünde Sağlık Bakanlığı'ndan talep ediyoruz. Yıllardır bunu söylüyoruz ciddiye almıyorlar ama bunu ciddiye alın. Bizim çok büyük bir sorunumuz, biz ölüyoruz, hastanelerde darp ediliyoruz. Bugün sağlık kurumlarında hizmet vermeye korkar hale geldik. Bizim önerdiğimiz sağlıkta şiddeti önleme yasasını çıkarın, bizi de kendi savunma önlemlerimizi tedbirlerimizi almak zorunda bırakmayın. Bu yasa ile bu şiddet sona ersin" şeklinde konuştu.  

    (FOTOĞRAF)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow