hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İBB’nin kurban satış ve kesim alanına Başakşehir ilçe sakinlerinden şikayet

    İBB’nin kurban satış ve kesim alanına Başakşehir ilçe sakinlerinden şikayet
    expand

    İBB’nin kurban satış ve kesim alanına Başakşehir ilçe sakinlerinden şikayet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Başakşehir’in yeni merkezi Kayaşehir’deki İBB kurban satış ve kesim alanı için vatandaşlar tarafından birçok şikâyet geldi. Kayaşehir’de ikamet eden Başakşehir ilçe sakinleri hem kötü kokudan hem de karasinek ve sivrisinek gibi hastalık taşıyan vektörlerden dolayı sokağa çıkamaz olduklarını belirtti.

    KAYAŞEHİR’DE 3 YILDIR BİTMEYEN KABUS

    Kayaşehir sakinleri, verdiği sözü tutmayan İBB yönetimi yüzünden, hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı bugünlerde balkonlarına çıkmak bir yana, pencerelerini dahi açamaz duruma geldiklerini iletti. 3 yıldır Kurban Bayramı öncesinde aynı sorunları yaşayan Kayaşehir sakinlerinin seslerini duyurmak ve mağduriyetini gidermek için her türlü girişimde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, Kayaşehir Kurban Satış ve Kesim Alanı’yla ilgili sorunları her fırsatta İBB yönetimine ilettiğini bildirdi.

    “ÇOCUKLAR DIŞARI ÇIKMAK İSTEMİYOR”

    Kurban satış ve kesim alanlarının yerleşim yerlerinin ortasında olmasının yanlış olduğunu ifade eden mahalle sakini Muhammet Sancar, “Kurban alanlarının merkezlerde olmasını yanlış buluyorum. Modern bir şehrin ortasında kurulan kurban alanı, ilkel bir görünüm oluşturuyor. Buraya yakışmıyor. Kokudan rahatsız oluyoruz. Bir an önce tedbir alınmalı ve gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Defalarca kez İBB Beyaz Masa’yı aradık ancak hiçbir sonuca ulaşamadık. ‘Her şey çok güzel olacak’ dediler ama her şey kötüye gidiyor” dedi.

    Bir diğer mahalle sakini Ali Apak da, “Kurban bayramı öncesi burada koku oluşuyor. Müşterilerimiz ve bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Şikâyet etmemize rağmen herhangi bir çözüm olmadı” ifadelerini kullandı.

    “MÜŞTERİLER BEŞ DAKİKADAN FAZLA OTURMUYOR”

    Yazın ortasında koku ve sinekten kapı önünde oturamadıklarını söyleyen Ramazan Özoğlu, “Koku ve sinekten rahatsız oluyoruz. Başakşehir Millet Bahçesi’ne gidiyoruz ama çocuklarımız kokudan duramıyor. Müşterilerimiz de beş dakika oturup kokudan dolayı kalkmak istiyor. Bu bizim işlerimizi de etkiliyor. Bir an önce bu alanın kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow