hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Park halindeki otomobillerden hırsızlık yapan abi-kardeş kamerada

    Park halindeki otomobillerden hırsızlık yapan abi-kardeş kamerada
    expand

    Park halindeki otomobillerden hırsızlık yapan abi-kardeş kamerada

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali AKSOYER-Buse PEHLİVAN/İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL'da park halindeki otomobillerin camlarını kırarak içinde bırakılan eşyaları çalan iki kardeş şüpheli polisle girdikleri kovalamaca sonucu yakalandı. Şüphelilerin yaptıkları hırsızlıklar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Hırsızlar tutuklanarak cezaevine gönderilirken olaylarla ilgili iki kişi daha aranıyor.

    VATANDAŞ BAĞIRINCA KAÇTILAR
    İstanbul'un çeşitli ilçelerinde park halinde otomobillerden meydana gelen hırsızlık olayları üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin kimliklerini tespit etmeye çalışırken 27 Haziran 2019, Kumburgaz, Celaliye Mahallesi'nde meydana gelen bir hırsızlık olayından sonra G.O. adlı vatandaş hırsızları gördüğünü kovaladığını ve kullandıkları otomobilin plakasını aldığını ihbar etti. Olayın güvenlik kamera görüntülerini incelediğinde şüphelilerin beyaz renkte bir araçla geldiklerini otomobilin arka camından içeri girerek hırsızlık yaptıktan sonra vatandaşın bağırması üzerine hızla kaçtıklarını tespit etti.

    ABİ KARDEŞ HIRSIZLAR KOVALAMACAYLA YAKALANDI
    Polis olayda kullanılan otomobilin izini Sultangazi ilçesi, Gazi mahallesinde buldu. 6 Temmuz tarihinde şüphelilerin içinde bulunduğu otomobil takibe alındı. Ancak polisi fark eden şüpheliler kaçmaya başladı. Kısa bir kovalamacının ardından şüpheliler Serkan B.(37) ile kardeşi Çınar B.(32) gözaltına alındı.

    AZILI HIRSIZ ÇIKTILAR
    Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden Serkan B.'nin 4 kez otomobil hırsızlığı suçundan kardeşi Çınar B.'nin ise oto ve otodan hırsızlık suçlarından 13 kez polis tarafından yakalandığı ortaya çıktı.

    TUTUKLANDILAR
    Hırsızlık Büro Amirliğinde 7 ayrı otomobilden 2 adet cep telefonu, tektaş yüzük, çok sayıda kredi kartı, profesyonel fotoğraf makinesi ve objektifler çaldıkları tespit edilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilirken firarda olan iki kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
    (FOTOĞRAFLI) 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow