hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Çatalca’da hayat daha güzel olacak"

    Çatalca’da hayat daha güzel olacak
    expand

    "Çatalca’da hayat daha güzel olacak"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Yüz ölçümü bakımından İstanbul’un en büyük ilçesi konumunda olan Çatalca’nın AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, ilçenin hizmetten yoksun bir belediyecilikle yönetildiğini belirterek, "Çatalca’da hayat daha güzel olacak" dedi.

    Çatalca’nın yüz ölçümü bakımından İstanbul’un en büyük ilçesi konumunda olduğunu belirten AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, ilçenin hizmetten yoksun bir belediyecilikle yönetilmeye çalışıldığını söyledi. Üner, “CHP ile kaybolan 10 yılı geri getirmek için çalışacağız. Çatalca’nın yaşanılabilir bir ilçe olabilmesi için gayret göstereceğiz. İlçeye bugüne kadar gelmeyen tüm belediyecilik hizmetlerini getireceğiz" diye konuştu.

    8 BİNE YAKIN ROMAN VATANDAŞA MÜJDE

    Çatalca’da 8 bine yakın roman vatandaşın bulunduğunu ifade eden Üner, “Roman vatandaşlarımızın ekonomik gelirlerinin başında çiçek üreticiliği ve satıcılığı geliyor. Çatalca’ya kuracağımız seralarda çiçek de yetiştirilecek. Yetiştirilen çiçekleri İstanbul’un diğer ilçelerindeki meydanlarda satmayı planlıyoruz. Bu konuda sonuç alabilmek için büyükşehir belediyesi ile irtibata geçerek yer tahsisi isteyeceğiz" dedi.

    ORGANİZE TARIM BÖLGESİ PROJESİ

    Çatalca’da ihtisaslı organize tarım bölgesi projesini hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Mesut Üner, "İlçemiz İstanbul’un gıda üssü noktasına gelebilecek bir potansiyele sahip. Biz bu projeleri hayata geçireceğiz. Kurulacak kooperatiflerle seracılık, çiçekçilik, et ve peynir ürünleri üreteceğiz. Vatandaşlarımız üretilen ürünleri aracı olmadan doğrudan kurulacak köy pazarlarında satma olanağına sahip olacak. Proje kapsamında köyden kente olan göçü kentten köye yönünde döndüreceğiz" ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow