hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güngören’de gençlere özel müze etkinliği

    Güngören’de gençlere özel müze etkinliği
    expand

    Güngören’de gençlere özel müze etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" dağıtacaklarını açıklaması sonrası Güngören Belediyesi Gençlik Merkezi harekete geçti. “Genç Ne Sever” platformu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, gençler ilk olarak ücretsiz servis ve rehber eşliğinde Topkapı Sarayı ve müzesini gezdi.

    İKİ HAFTADA BİR MÜZE GEZİSİ OLACAK

    Gençlerin 300’den fazla müze ve ören yerini 1 Temmuz – 1 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilme imkanı sağlayan ‘Müzekart GNS’ kart sayesinde gençler, iki haftada bir müze müze dolaşacak. Proje sayesinde, daha önce hiç müzeye gitmemiş pek çok kişi ilk kez müzeyle tanışmış olacak. 15-18 yaş arasındaki gençlerin de projeye dahil edildiği ‘Müzekart GNS’ kapsamında öğrenciler kimlik kartlarıyla müzeye giriş yapabilecekler.

    GENÇLİK MERKEZİ GENÇLERİ BEKLİYOR

    Güngören Belediyesi Gençlik Merkezi bugüne kadar, eğitimden eğlence, sanattan spora, yarışmadan müziğe kadar onlarca kategoride binlerce gence ücretsiz eğitim ve hizmet verdi. Gençlik Merkezi’nin hizmetlerinden yararlanabilmek için 15-25 yaş aralığında olmak yeterli. Gençlik merkezine giden gençler, kütüphane, satranç, jenga, Playstation, masa tenisi, sinema ve sanat atölyelerinden faydalanabiliyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow