hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da tarihi eser operasyonu: 313 parça tarihi eser ele geçirildi

    İstanbulda tarihi eser operasyonu: 313 parça tarihi eser ele geçirildi
    expand

    İstanbul'da tarihi eser operasyonu: 313 parça tarihi eser ele geçirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağatay KENARLI/ İSTANBUL (DHA) İSTANBUL'da düzenlenen 4 farklı operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan, 313 parça tarihi eser ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 7 şüpheli gözaltına alındı. 
    İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, bir suç örgütünün çok sayıda tarihi eseri, yurt dışına kaçıracağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptığı fiziki ve teknik takiple geçtiğimiz hafta Eyüpsultan, Kartal, Beyoğlu ve Fatih'te tespit ettiği 6 adrese 4 farklı operasyon düzenledi.

    7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
    Operasyonlarda toplam 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. 

    YAVUZ SULTAN SELİM ZAMANINDA KULLANILAN AKÇE
    Adreslerde yapılan aramalarda ise toplam 313 parça tarihi eser ele geçirildi. Eserler arasında en dikkat çekici olan parçaların başında Yavuz Sultan Selim Han dönemine ait gümüş akçe, Anadolu'nun jeolojik tarihini yansıtan deniz kabuğu fosili, 2 bin 300 yıllık antik Yunan kültürünü yansıtan sütun ve heykel başı, 16 ve 17. Yüzyıllara ait el yazması dua metinleri ile Safevi dönemine ait kenarları dua bezeli gümüş ve bronz kaplar olduğu görüldü. 

    İBADETHANE VE TÜRBELERDEN ÇALINAN ESERLER
    Öte yandan operasyonda Grek, Helenistik, Roma, Bizans ve İslami döneme ait sikkeler ile İstanbul'daki tarihi ibadethane ve türbelerden sökülerek çalındığı değerlendirilen levha, çini ve bordürler ele geçirildi.

    7 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROLLE SERBEST
    Emniyetteki işlemleri tamamlanana 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. 7 şüpheli hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçundan işlem yapılarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

    OPERASYON POLİS KAMARASINDA
    Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerin bazı adreslere yaptığı baskınlar polis kameraları tarafından görüntülendi. Ekiplerin yaptığı aramalarda bazı tarihi eserlerin ele geçirilmesi görüntülere yansıdı. 

    (FOTOĞRAF)
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow