hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kağıthane’de gönül sofralarında on binler buluşuyor

    Kağıthane’de gönül sofralarında on binler buluşuyor
    expand

    Kağıthane’de gönül sofralarında on binler buluşuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL,(DHA)- KAĞITHANE Belediyesi, ramazan ayında vatandaşların birbirleriyle kaynaşması ve ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmek amacıyla, Kağıthane’nin 19 mahallesini kapsayacak şekilde iftar sofraları kuruyor. Birbirine yakın mahallelerde ortak bir alanda kurulan iftar sofrası, on binlerce vatandaşı buluşturuyor.

    Gürsel Mahallesinde kurulan sokak iftarında binlerce kişi aynı sofrada oruç açtı. Aynı sofrada ı Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de yer aldı.

    Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin mahalle iftarlarının komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğine dikkati çekerek, “Tıpkı eski Ramazanlarda olduğu gibi bu Ramazan Kağıthane’de sıcak, samimi bir ortam oluşturmaya çalıştık. İftar sofralarında birbirini tanıyan tanımayan komşularımız hep bir arada oruçlarını açıyorlar. Ramazan’ın huzur ve bereketini, paylaşmanın hazzını aynı sofrada birlikte yaşıyoruz. Mahalle iftarlarımızın ardındansa yine Hasbahçe’de birbirinden anlamlı programlar tertipledik. Misafirlerimiz alandan hoş hatıralarla ayrılıyorlar. Bu vesileyle bir kez daha tüm İstanbulluları, iftarlarımıza ve Hasbahçe’ye davet ediyorum” diye konuştu.

    HASBAHÇE’DE RAMAZAN DOLU DOLU GEÇİYOR

    İftar programı sonrasında vatandaşlar Hasbahçe’de kurulan hediyelik eşya stantlarını gezdi. Ramazanın manevi iklimine uygun söyleşi, dinleti, konser ve çocuk eğlenceleri; Hasbahçe’ye gelen İstanbullulara hoş bir ramazan akşamı yaşattı. Etkinlik alanının çevresinde kurulan; kitap çadırı, el sanatları sergileri, butik kafeler, lunapark ve lezzet duraklarında da vatandaşlar vakit geçirdi. Çocuklar için düzenlenen eğlence programlarıyla çocuklar da unutulmaz bir gün yaşadı. Jonklör gösterileri, Hacivat ve Karagöz gölge oyunları, Nasrettin Hoca ve palyaço gösterileriyle çocuklar doyasıya eğlendi.

     (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow