hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul İl Birinciliği Satranç Turnuvası Kartal’da yapıldı

    İstanbul İl Birinciliği Satranç Turnuvası Kartal’da yapıldı
    expand

    İstanbul İl Birinciliği Satranç Turnuvası Kartal’da yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Kartal Belediyesi Spor Müdürlüğü’ne bağlı Satranç Akademisi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile düzenlenen 2021 Küçükler İstanbul Satranç İl Birinciliği Turnuvası Kartal Belediyesi hizmet binasında düzenlendi. 245 sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvada hamleler yarıştı.

    Ailelerin ve çocuk sporcuların ilgi gösterdiği 9  - 12 yaş arası toplam 8 kategoride karşılaşmaların düzenlediği turnuvanın açılışını Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen ve Kartal Belediye Meclisi Üyesi ve Kartal Belediye Spor Başkanı Umut Daştan yaptı.

    SATRANÇTA HAMLELER YARIŞTI

    Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen ailelere çocuklarını, akıl ve zeka oyunu olan satranca yönlendirdikleri için teşekkür ederek, kutladı. Başkan Yardımcısı Türkmen, Meclis üyesi Umut Daştan ile birlikte turnuvanın açılış hamlesini gerçekleştirdi.

    Toplam 245 çocuğun yer aldığı turnuva 2 gün boyunca devam etti. Heyecanlı maçlara sahne olan turnuva boyunca Kartal Belediye binasında aileler ağırlandı. Çay ve kahve ikramının yapıldığı turnuvada 9 ila 12 yaş arası çocuklar kızlar ve genel olarak gruplara ayrıldı ve toplam 8 farklı kategoride maçlar düzenlendi. 

    KAZANANLARA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

    Turnuvanın sonunda her yaş grubunda genel ve kızlar kategorilerinde ilk 10’a girenler madalya ile ilk 3’e girenler ise madalya ve kupayla ödüllendirildi. Turnuvada dereceye girenlerin ödüllerini Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, Kartal Belediye Meclisi Üyesi ve Kartal Belediye Spor Başkanı Umut Daştan, Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürü Arda Savaş ile satranç federasyonu yetkilileri verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow