hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kartal’da ‘Engelsiz Yaşam Festivali’ gerçekleşti

    Kartal’da ‘Engelsiz Yaşam Festivali’ gerçekleşti
    expand

    Kartal’da ‘Engelsiz Yaşam Festivali’ gerçekleşti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Kartal Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için bir festivale imza attı. ‘Engelsiz Kartal Yürüyüşü’ ve ‘Engelsiz Yaşam Festivali’ etkinlikleri gerçekleşti.  Etkinlikte, Kartal Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği arasında iş birliği ve ortak hizmet projesi yürütülmesine dair protokol imzalandı.

    Etkinlikler ilk olarak Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi önünde toplanan vatandaşların, Kartal Meydanı'na doğru gerçekleştirdiği ‘Engelsiz Kartal Yürüyüşü’ ile başladı.

    Bando takımı ve maskotlar eşliğinde yapılan yürüyüşe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın’ın yanı sıra Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Özlem Bulut, Kartal Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Gülay Boyraz, Kartal Belediyesi meclis üyeleri, CHP Kartal İlçe Başkanlığı yetkilileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Yürüyüşün ardından etkinliklerin ikinci adresi Kartal Belediyesi etkinlik çadırı oldu. Burada düzenlenen Kartal Engelsiz Yaşam Festivali’nde çeşitli gösteriler yapıldı. Kartal Belediyesi Sanat Akademisi’nde down sendromlu bireylerden oluşan ritim grubunun gösterisi ile başlayan festivale katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, engelli bireylerin yoğun sevgisi ile karşılaştı.

    “BİRLİKTE ENGELLERİ NE KADAR AŞABİLİYORSAK, BİZİ BİR NEBZE OLSUN MUTLU EDİYOR”

    Engelli bireyler ile hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Yüksel, sahneye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Yüksel, festivale katılım gösteren ve emek veren herkese teşekkür ederek şu sözlere yer verdi:

    “İnsanın içindeki o sevgi, eminim hem ailenin bütününe hem de çocuklarımıza yansımış oluyor. Zorluklarla mücadele etmek çok güç olabiliyor. Birlikte engelleri ne kadar aşabiliyorsak o da bizi bir nebze olsun mutlu ediyor. Engelli bireylerle sadece bir gün değil, yıl içinde de etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Bugün buradaki etkinlikleri izleyip -bunu ben de başarabilirim- diyen engelli kardeşlerimiz olacak. Biz de bu noktada elimizden gelen tüm gayreti sergilemeye çalışacağız. Bu anlamda Kartal’da engelli kardeşlerimizle alakalı dernekleşmenin ve bir protokolün de adımını attık. Hem sivil toplum kuruluşlarının, hem de ailelerin, bizlerin ve devletin diğer kurumlarının gayret ve desteğiyle elimizden gelen çabayı sergileyeceğiz. Ben buradan engelli kardeşlerimizin enerjisini hissedebiliyorum.”

    “KARTAL BELEDİYESİ İLE TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI”

    Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz Boyraz, imzalanacak protokol ile yerel yönetim ve sivil toplum iş birliğinin vereceği güzel sonuçlara değinerek, engellilerin en önemli sorunlarının başında gelen erişilebilirlik ile ilgili çalışmaların önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği arasında iş birliği ve ortak hizmet projesi yürütülmesine dair protokol Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz tarafından imzalandı.

    Festivalin bundan sonraki bölümünde sahneye sihirbaz çıktı. Festivale katılanlar için illüzyon gösterileri gerçekleştirildi. Gösterinin ardından ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özgem Gösteri ve Müzik Topluluğu sahne aldı. Grubun adından görme engelli sanatçı Mehmet Ali Türk sahne aldı. Engelli bireylerden oluşan halk oyunları grubunun da gösterilerine sahne olan festival, sokak sanatçısı İbrahim Kara’nın şarkı seslendirmesiyle son buldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow