hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılay İstanbul Büyükşehir Şubesi, Kadem Ekşi’ye emanet

    Kızılay İstanbul Büyükşehir Şubesi, Kadem Ekşi’ye emanet
    expand

    Kızılay İstanbul Büyükşehir Şubesi, Kadem Ekşi’ye emanet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL’da 39 ilçedeki Kızılay şubelerini koordine etmek için kurulan Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şubesi başkanlığına, iş insanı Kadem Ekşi getirildi.


    Türk Kızılay Yönetim Kurulu’nun Dr. Kerem Kınık başkanlığında yaptığı toplantıda, Strateji 2030 vizyonu ile daha etkin bir Kızılay için yeni adımları hayata geçirme kararı alındı. Özellikle pandemi döneminde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda önceki yıllarda hayata geçirilen ‘Daha etkin Kızılay Şube Teşkilatı’ yaklaşımının önemine dikkat çekildi. 
    ‘AMAÇ; ETKİN BİR EŞGÜDÜM SAĞLAMAK’
    Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında İstanbul için ise yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğu değerlendirildi. Toplantının ardından Kızılay Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul; doğa kaynaklı ve beşeri çeşitli türlerde afetlere açık bir metropol olması, kalabalık nüfusu ve ihtiyaç sahibi kesimlerin çeşitliliği ve sayıca fazlalığı gibi sebeplerle Kızılay faaliyetleri açısından özel bir önem taşımakta olup, göç hareketlerinin de önemli hedeflerinden biridir. İstanbul, Türkiye için değil aynı zamanda küresel ölçekte de sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmenin merkezidir. Kızılay faaliyetleri açısından 36 şube, 3 temsilcilik ile birlikte gerek şube ve temsilciklerimizin kendi aralarında, gerekse Genel Merkez teşkilatı ile şube ve temsilcilikler arasında etkin bir eşgüdüm sağlanması ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şubesi kurulmasına karar verilmiştir” denildi.
    KADEM EKŞİ, İSTANBUL ŞUBESİ BAŞKANI OLDU
    Türk Kızılay İstanbul Büyükşehir Şubesi’nin başkanlığına işadamı ve başta Mimar ve Mühendisler Grubu olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda görev almış olan Kadem Ekşi getirildi. Kadem Ekşi’nin yönetim heyeti ise şu isimlerden oluştu: Başkan Yardımcısı Avni Çebi, üyeler Reha Yeltekin, Kadir Gurbetçi, Burcu Kösem, Mahmut Baş, Bilgün Gürkan, Prof. Dr. Mehmet Akif Kaygusuz, Doç.Dr. Aynur Görmez.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow