hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Beşiktaş hazır

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Beşiktaş hazır
    expand

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Beşiktaş hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Beşiktaş Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıl dönümünü çeşitli etkinlikler düzenleyerek ilçenin her yerinde kutlayacak. Başkan Rıza Akpolat da yaptığı açıklamada “Büyük Atatürk’ün izinde en büyük bayramımızı coşkuyla kutlayacağız” dedi.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında ülke genelinde farklı etkinlikler düzenlenecek. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı için ilk adımı attığı ve milli mücadelenin fitilini ateşlemek için yola çıktığı Beşiktaş’ta da birçok farklı etkinlikle 29 Ekim Coşkusu yaşanacak. Kutlamalar 28 Ekim günü resmi törenle başlayacak. 29 Ekim’de Barbaros Meydanı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlayan kurtuluş ve kuruluş hikâyesinin anlatıldığı ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ fotoğraf sergisini vatandaşlar 10 Kasım’a kadar ziyaret edebilecek. Led anons araçları gün boyu Beşiktaş’ın tüm cadde ve sokaklarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yansıtan marşlarla vatandaşları coştururken, Çarşı, Arnavutköy, Ortaköy ve Levent’te ise Sokak Sanatçıları vatandaşlarla bir araya gelecek ve en güzel parçalarını 29 Ekim için söyleyecek. 

    Süleyman Seba ve Akatlar Kültür Merkezleri’nde de Cumhuriyet’in 97. Yılına özel farklı düzenlenecek. 27 Ekim Salı günü Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde Mustafa Kemal Atatürk’e özel kıyafetlerinden seçkilerin sergileneceği ‘Cumhuriyet Defilesi’ gerçekleşecek. Defile Beşiktaş Belediye’nin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. 28 ve 29 Ekim de ise Akatlar Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Bayramı’na özgü oyunlar sahnelenecek. Çarşamba günü ‘Esaretten Özgürlüğü’ adlı oyun sahnelenirken, 29 Ekim Perşembe günü ise ‘İlelebet… Bir Atatürk Hikayesi’ adlı tiyatro oyunu vatandaşları 97. Yıl öncesine götürerek herkesin Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini tekrar tazeleyecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yılı kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler, ülkemiz ve dünyanın geçtiği Covid-19 salgını nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcıyla kutlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow