hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    65 yaş üstü vatandaşlar için özel spor etkinliği

    65 yaş üstü vatandaşlar için özel spor etkinliği
    expand

    65 yaş üstü vatandaşlar için özel spor etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burçak BOZKUŞ-Doğan GÜNDOĞDU/İSTANBUL (DHA)-Kağıthane Belediyesi, bugün 14.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üstü için ilçede bir spor etkinliği düzenledi Alanında uzman eğitmenler tarafından, evlerde kolayca uygulanabilecek egzersizler, sosyal mesafe kuralına uyularak 65 yaş üstü bireylere öğretildi.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında Pazar günleri 14.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar için Kağıthane Belediyesi bir etkinlik düzenledi. Alanında uzman spor eğitmenler Hasbahçe'de 65 yaş üstü bireylere evlerinde de rahatlıkla uygulayabilecekleri spor eğitimleri verdi. Verilen bu eğitimle evlerinde uzun zamandır hareketsiz kalan 65 yaş üstü bireylerin motivasyonunu arttırılması hedeflendi. Eğitimde profesyoneller, 65 yaş ve üstü bireylere, stepler halinde jimnastik hareketlerinden oluşan kur düzenlendi. Program sonunda ise Kağıthane Belediyesi tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı.

    “65 YAŞ ÜSTÜ BİREYLERLE SPOR YAPMAK ÇOK KEYİFLİYDİ”

    Kağıthane Belediyesi Spor Antrenörü Esra Doğan, projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Katılımın yüksek olduğunu belirten Doğan, “Çok güzel bir manzara ile birlikteyiz. Çok keyifliyiz. Katılım çok yoğun. Malum Covid-19 salgını sebebiyle 65 yaş üstü bireyler uzun bir süredir evlerindelerdi ve çok sıkıldılar. Haliyle bugün spor yapıyoruz ve çok keyifli bir gün geçiriyoruz. Başkanımız Mevlüt Öztekin öncülüğünde böyle bir proje başlattık. İki gün önce de 18 yaş altı gençlerle birlikteydik. Sporumuzu yaptık. Bugün de 65 yaş üstü bireylerle böyle bir etkinlik yaptık. Oldukça güzel geçiyor. Çok mutluyuz. Amacımız 65 yaş üstü vatandaşların dışarıya çıkamadıkları zamanı ve şu anda dışarıda oldukları süreyi daha keyifli ve sağlıklı geçirmelerini sağlamak. Aynı zamanda beden sağlıklarını korumak için evde de yapabilecekleri basit egzersizleri uygulatmak ve öğretmek oldu. Katılım çok yoğun. Diğer eğitmen arkadaşlarımızla birlikte bu projede olduğumuz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow