hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağcılar’da 11 yaşındaki öğrenciler 111 ağaç dikti

    Bağcılar’da 11 yaşındaki öğrenciler 111 ağaç dikti
    expand

    Bağcılar’da 11 yaşındaki öğrenciler 111 ağaç dikti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE için 81 ilde eş zamanlı olarak 'Geleceğe Nefes' sloganıyla düzenlenen "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliği kapsamında 11 yaşındaki Bağcılar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, okullarının bahçesine 111 ağaç dikti. Çocuklarla birlikte fidanları topraklarla buluşturan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bu ağaçlarımız sizlerin geleceğe bıraktığı miras olacak" dedi.

    Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası bu yıl da 11 Kasım saat 11.11'de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşiyor. Milli Ağaçlandırma Günü seferberliğinin Bağcılar’daki ayağının adresi ise Bağcılar Anadolu İmam Hatip Ortaokulu oldu. Okulun bahçesinde gerçekleşen ağaçlandırma çalışmasına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

    İLERİDE BU MANZARAYLA GURUR DUYACAKSINIZ

    Saat 11.11’de 11 yaşındaki ortaokul öğrencileri, ellerine kürekleri alıp ağaçların başına geçti. Ağaçları dikmek için birbirleriyle yarışan çocuklar, meyve cinsleri ve çamlardan oluşan fidanları açılan yerlere dikti. Başkan Çağırıcı ve Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da onların heyecanına ortak oldu. Çağırıcı da 5 büyük çam ağacının toprakla buluşmasına yardım etti.

    Öğrencilerin azimlerinden dolayı tebrik eden Başkan Çağırıcı, "Geleceğe bırakılan en güzel miras yemyeşil ve temiz bir doğadır. Bugün diktiğiniz fidanlar büyüyüp yarın sizin mirasınız olacak. İleride burada gördüğünüz manzara karşısında kendinizle gurur duyacaksınız” dedi.

    11 yaşındaki çocukların emek sarf ettiği etkinlikte toplam 111 fidan toprağa dikildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow