hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağcılar’da berberlere Covid-19 denetimi

    Bağcılar’da berberlere Covid-19 denetimi
    expand

    Bağcılar’da berberlere Covid-19 denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Koronavirüs vakalarında artış yaşanması üzerine Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimleri artırdı. Kişiler arasında temasın en fazla olduğu yerler listesinde ilk sıralarda yer alan kuaförleri mercek altına alan zabıta ekipleri bir günde 240 iş yerini denetledi. Ekipler, dükkana müşteri dışında misafir alınıp alınmadığından kozmetik ürünlerin korunup korunmadığına kadar sıkı bir incelemede bulundu.

    Dünya genelinde tekrar artış gösteren koronavirüs vakalarıyla birlikte özellikle kalabalık, kapalı ve temas özelliği nedeniyle riski yüksek olan noktalar hayati önem taşıyor. Bu özellikteki yerlerin başında ise kuaför ve berber salonları geliyor. Bağcılar Belediyesi de sağlığın korunması için tedbirlere uyulmasının hayati önem taşıdığı bu işyerlerini mercek altına aldı.

    Bu amaçla hazırlıklarını tamamlayan Bağcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe genelinde uygulamaya çıktı. Başta meydan ve yürüyüş yolları olmak üzere bütün sokaklar dolaşıldı. Denetimlerde işyerinde İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Sağlık Bakanlığı’nın ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ne uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

    “UFAK BİR İHMAL VİRÜSE ORTAM OLUŞTURUR”

    Ekipler, aletlerin temizliğinden kozmetik ürünlerin korunmasına müşteri-berber arasındaki mesafeden dışarıdan misafir kabul edilip edilmediğine kadar her detaya baktı. Genelge hakkında bilgilendirmede bulunan görevliler, kurallara uymaları noktasında işyeri sahiplerini de uyardı. Halkın sağlığı gözetilerek adeta kılı kırk yaran bir şekilde gerçekleşen uygulamada sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymadığı belirlenen bir erkek kuaförüne yasal işlem yapıldı.

    Son dönemde en çok önem verdikleri çalışmanın COVID-19 denetimleri olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu süreçte kuaför-berber gibi özellikle temasın fazla yaşandığı yerlerde alınacak önlem hayat kurtarırken yapılacak ufak bir ihmal virüse ortam oluşturacaktır. Bu ve benzeri mekanlarda fiziksel mesafe büyük önem taşıyor. İşyeri sahiplerinden isteğim ‘Lütfen kurallara uyalım’. Hemşerilerimiz de ihmalkarlık yapmayıp gördükleri eksiklikleri söylesinler. Biz ancak dikkat ederek salgını yenebiliriz” dedi. Gün boyu süren geniş çaplı uygulamalarda 240 işyeri denetlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow