hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş’ta 20 yardım TIR'ı deprem bölgesine gitmek için yola çıktı

    Beşiktaş’ta 20 yardım TIRı deprem bölgesine gitmek için yola çıktı
    expand

    Beşiktaş’ta 20 yardım TIR'ı deprem bölgesine gitmek için yola çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nisanur ŞENTÜRK-Ömer HASAR/ İSTANBUL,(DHA)- Beşiktaş Belediyesi, Kaymakamlık ve AFAD iş birliğiyle ilçe gönüllülerin hazırladığı yardım kolileri, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya başladı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat; ‘’İlk 24 saatte 14 TIR'ı, an itibarıyla ise 20 TIR'ı ihtiyaç duyulan malzemelerle doldurduk ve bölgeye gönderdik’’ dedi.

    Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından kısa sürede ekipleriyle koordinasyon halinde çalışmaya başlayan Beşiktaş Belediyesi, Arama Kurtarma Birimininin tam fonksiyonlu araçlarını depremin yaşandığı günün ilk saatlerinde hava yoluyla deprem bölgesine göndermişti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın çağrısıyla ihtiyaç duyulan acil ve teknik malzemeler ise Beşiktaş halkı tarafından kültür merkezlerinde ve muhtarlıklarda toplandı. Organize olarak ayrıştırılıp kolilenen yardım malzemeleri dün akşam deprem bölgesine ulaşmaya başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat; komşularına gösterdiği destekten ötürü teşekkür ederek yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı.

    ‘’El birliğiyle hazırlanan ve TIR'lara yüklenen yardım malzemelerimiz Kaymakamlığımız ve AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine doğru yola çıkmaya devam ediyor. İlk 24 saatte toplam 14 TIR'ı an itibarıyla ise 20 TIR'ı ihtiyaç duyulan malzemelerle doldurduk ve bölgeye gönderdik.”

    “ÖZELLİKLE BOZULMAYACAK KONSERVE GIDALAR GÖNDERİN”

    Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Seyhun Şahin ise açıklamasında, “İlk 24 saatte 14 TIR'ı bölgeye gönderdik. Önemli bir kısmı da bölge halkına dağıtıldı ve ulaştı. Şu an itibariyle toplamda 20 TIR bölgeye intikal etmiş durumda. Gördüğünüz gibi şu anda yardım malzemelerimizi toplama ve göndermeye devam ediyoruz. Buradan yardım yapmak isteyen arkadaşlarımıza duyuru yapmak istiyorum. Yardım önceliklerimiz değişmiş durumda. Bölgede özellikle gıda beslenme sıkıntısı yaşanıyor. Konserve türü, uzun raf ömrü olan gıdaların yetiştirilmesi öncelik durumuna geçmiş durumda. Dolayısıyla bunun haricinde de çadır, uyku tulumu, battaniye, kış şartlarına uygun olacak şekilde ihtiyaçlarımız var” açıklamasında bulundu.

    Yine Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğünde görev yapan Selçuk Özdemir ise “Komşularımızla birlikte mücadele veriyoruz. 3 gündür buradayız” dedi.

    “ALANDA YARDIM EDEN İNSANLARA İHTİYAÇ VAR, HERKES GELSİN”

    Yardım edenler arasında bulunan 45 yaşındaki Selma Alkaya Atakan, “Yaklaşık iki gündür buradayız. Gelen kolileri hazırlamak, afet yerlerine yerleştirmek için uğraşıyoruz. Ama çok yoğun. Çok insana ihtiyaç var. Yardım afet değerlerindeki arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Hala yardımların ulaşmadığını söylüyorlar. Yani biz elimizden geleni yapıyoruz ama inşallah daha iyileri olur. Bir an evvel yerlerine yerleşir her şey. Çok kötü durumdayız. Yani kelimeler bu durumu anlatamaz. Açıkçası düğümleniyorum, cümle kuramıyorum. Bu alanda yardıma ihtiyaç var. Lütfen insanlarımız buralara yardıma gelsin” şeklinde konuştu.

    “CANLA BAŞLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

    Yine yardım için gelen 21 yaşındaki Ömer Yalçın da şu şekilde konuştu:

    “Sabah, üniversitemizde yardıma gitmiştim. Sonrasında saat 12.00’da buraya geldim. Vallahi uzun bir uğraş var. Bayağı yorucu ama yani halkımız için gerekli. Keşke elimizden daha çok şey gelebilse daha çok şey yapabilsek.  Canla başla ve çalışmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde herkes birlik olursa üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok diye düşünüyorum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow