hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş’ta 30 Ağustos’a özel ‘zafer yolu’ sergisi

    Beşiktaş’ta 30 Ağustos’a özel ‘zafer yolu’ sergisi
    expand

    Beşiktaş’ta 30 Ağustos’a özel ‘zafer yolu’ sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)-  BEŞİKTAŞ Belediyesi tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98'inci Yılı'na özel ‘Zafer Yolu Sergisi’ düzenlenecek. 29-30 Ağustos günlerinde Barbaros Meydanı’nda vatandaşlara açık olacak sergide Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndan başlayarak Milli Mücadele’yi gerçekleştiği ‘Zafer Yolu’ tarihine kadar olan süreç güncel fotoğraflarla anlatılacak.
    30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yılı kutlamaları kapsamında Beşiktaş’ta ‘Zafer Yolu Sergisi’ düzenlenecek. Milli Mücadele’nin başlatıldığı noktada Beşiktaş Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının en özel fotoğrafları 29 30 Ağustos günlerinde Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda sergilenecek. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da sergiyi ziyaret ederek vatandaşlarla 30 Ağustos ruhunu yaşayacak.
    “HER DAİM HAFIZALARDA TAZE TUTMAK BİZİM VAZİFEMİZ”
    Tarihi zaferin ülkemiz adına önemine değinen Başkan Rıza Akpolat; ‘’30 Ağustos, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık yolunda verilen milli mücadelenin başarıyla taçlandığı tarihtir. Çok büyük fedakarlıklarla kurtuluşu için savaşmış bir halkın zafer günüdür. Milli mücadelenin ilk adımının 16 Mayıs 1919’da Beşiktaş’tan atılması bizim için büyük bir gurur kaynağı. ‘Zafer Yolu’ sergimizle istedik ki, vatandaşlarımız milli mücadelenin temeli Çanakkale Savaşı’ndan başlayarak, zafer yolunda yaşananlara adım adım tanıklık etsinler. Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz, tarihimizde dönüm noktası olan bu halk hareketini, her daim hafızalarda taze tutmak bizim vazifemiz” dedi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow