hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Birleşik Krallık kripto yatırımcılarına vergi zorunluluğu getirdi

    Birleşik Krallık kripto yatırımcılarına vergi zorunluluğu getirdi
    expand

    Birleşik Krallık kripto yatırımcılarına vergi zorunluluğu getirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deniz Kılınç / İstanbul, 20 Aralık (DHA) - Birleşik Krallık Gelir ve Gümrük İdaresi (HMRC) Bitcoin yatırımcılarına sermaye geliri vergisi ve gelir vergisi ödeme zorunluluğu getirdi.
    HMRC’den yapılan açıklamada Bitcoin yatırımcılarının yanında, maaşlarını dijital varlık olarak alan ve kripto para birimi madenciliği üzerinden gelir elde eden kişilerin de var olan gelir vergisi ve ulusal sigorta katkısı yasaları kapsamında vergiye abi tutulacağı belirtildi.
    HMRC, söz konusu kripto para birimleri ve dijital varlık vergilendirmesinin Bilreşik Kralıık’ta dijital varlık yönetimi hizmeti veren ve söz konusu dijital varlıkları “iş amaçlı” kullanan kişileri kapsamadığını belirtirken, yapılan açıklamada, “Kripto varlıkların vergilendirilme çalışmaları, kripto para birimleri ve altında yatan teknolojilerin gelişen doğası ve kripto varlıklarının kullanım alanlarının çeşitlenmesine bağlı olarak devam ediyor. Bu sebeple HMRC, söz konusu durumları inceliyor ve her bir duruma uygun olarak vergilendirme uygulaması getiriyor” denildi.
    Sermaye geliri vergilerinin, kişilerin gelirlerine bağlı olarak yüzde 10 ile yüzde 28 arasında olabileceğine dikkat çekilen HMRC açıklamasında, şöyle denildi:
    “Birçok kişi, belirli alım satımlar yapmak veya sermaye artışındaki kâr sebebiyle kişisel kripto yatırımı gerçekleştiriyor. Söz konusu yatırımcılar, kripto varlıklarını sattıklarında veya bir şekilde ellerinden çıkardıklarında sermaye gelir vergisi ödemekle yükümlü olacaklar.”
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow