hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNBC-Huawei’nin kendi işletim sistemi yıl sonu hazır olabilir

    CNBC-Huawei’nin kendi işletim sistemi yıl sonu hazır olabilir
    expand

    CNBC-Huawei’nin kendi işletim sistemi yıl sonu hazır olabilir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deniz Kılınç / İstanbul, 23 Mayıs (DHA) – Çin merkezli telekomünikasyon şirketi Huawei’nin tüketici departmanı başkanı Richard Yu, bu yıl sonuna kadar Huawei’nin kendi işletim sisteminin hazır olabileceğini söyledi.
    ABD’nin “ulusal çıkarları tehdit ettiği” iddiasıyla ABD’li şirketlerin Huawei’yle çalışmasını yasaklamasının ardından, söz konusu karara paralel olarak aralarında Google’ın da bulunduğu çeşitli şirketler de Huawei ile çalışmayacaklarını duyurmuştu. ABD yönetiminin söz konusu yasağı 90 gün erteleyeceği haberlerinin ardından, şirketin tüketici bölümü başkanı Richard Yu, Huawei akıllı telefon ve tabletlerde Google ve Microsoft işletim sistemlerinin kullanılamaması durumunda Huawei’nin kendi işletim sisteminin yıl sonuna kadar hazır olabileceğini söyledi. CNBC’ye konuşan Yu, “Huawei’de şu an hala Microsoft Windows ve Google Android kullanıyoruz fakat bu sistemleri kullanamazsak Huawei kendi işletim sisteminin kullanılması için bir B planı hazırlayacak” dedi.
    Şirketin söz konusu işletim sistemlerini kullanamaması durumunda kendi işletim sisteminde Huawei’nin kendi uygulama mağazası App Gallery’nin kullanılabileceğini belirten Richard Yu, sözlerine şöyle devam etti:
    “Bunu yapmak istemiyoruz fakat ABD yönetimi bizi bu önlemleri almaya zorluyor. Bu kararın yalnızca bizim için değil ABD için de olumsuz olacağını düşünüyoruz çünkü biz ABD işletmelerini destekliyoruz fakat böyle bir durumda kendi işimizi yapmak zorundayız. Başka bir seçeneğimiz yok.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow