hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “Eyüpsultan’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak”

    “Eyüpsultan’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak”
    expand

    “Eyüpsultan’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) – Gençleri, çocukları spora teşvik etmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak sağlıklı nesiller yetiştirmek adına çalışmalar yaptığı belirtilen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçeye iki ayrı yüzme havuzu projesi kazandırdı.

    Çalışmalarını “Eyüpsultan’a Hizmet Etmeyi Seviyoruz” prensibiyle sürdürdüğünü dile getiren Başkan Deniz Köken, konuyla ilgili olarak daha önce de “Eyüpsultan’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak” açıklamasını yapmıştı. Bu kapsamda Akşemsettin’de başlatılan ve tüm hızıyla devam eden yüzme havuzu yapım çalışmasında sona yaklaşıldı. Havuz inşaatının kısa süre sonra tamamlanarak hizmete alınmasıyla Eyüpsultanlıların, güzel bir tesise sahip olacağı belirtildi.

    TESİS 7 BİN 150 METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULUYOR

    Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in yapılan çalışmaları yakından takip ettiği ve sık sık havuz inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmaların hangi aşamaya geldiği, nelerin yapıldığı konusunda bilgiler aldığı belirtildi. Yüzme havuzlarının ilki Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Akşemsettin’de yapılıyor. Proje, toplam 7 bin 150 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek. Yarı olimpik yüzme havuzu, bin 250 metrekarelik alanda yapılacak. Alanda ayrıca 2 bin 644 metrekarelik sert peyzaj alanında yürüyüş parkuru, koşu parkuru, fitness ve çocuk oyun alanı, dinlenme alanları yer alacak.  Bunların dışında 590 metrekarelik alana kafeterya, 704 metrekarelik alana ise otopark yapılacak. Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, havuz inşaatının kısa sürede tamamlanması için çalışmalarına devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow