hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih'te belediye ekipleri 8 ayda 38 bin 500 haneyi ziyaret etti

    Fatihte belediye ekipleri 8 ayda 38 bin 500 haneyi ziyaret etti
    expand

    Fatih'te belediye ekipleri 8 ayda 38 bin 500 haneyi ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Fatih Belediyesi bünyesinde kurulan Sosyal Araştırma Ekibi, sekiz ayda 38.500 haneye ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı. Sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan 15 kişilik ekip vatandaşları tek tek dinleyerek talep ve şikâyetlerini raporladı. Tüm mesajları anlık gören Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Çalışmalarımızı, projelerimizi özellikle çocuk, genç, kadın ve yaşlılardan gelen taleplere göre şekillendiriyoruz. Mesela yaşlı vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine en çok talep gelen bölgeye yine yaşlı vatandaşlarımıza yönelik ‘Yadigâr Kafe ve sosyal tesislerini’ yapma kararı aldık” dedi.

    Fatih İlçesinde yaşayan insanların beklentilerini ve taleplerini anlayabilmek, analiz edebilmek ve belediye hizmet ve projelerine yansıtabilmek amacıyla kurulan Sosyal Araştırma Ekibi tarafından alınan veriler, belediyenin karar alma mekanizmalarında da kullanılıyor. Alınan notların anlık Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın görüntüleme ekranına da düşüyor. Bazı taleplerin birçok projenin başlamasına ilham olduğu belirtildi.

    TURAN: AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN TALEP, BEKLENTİLERİNE HIZLICA CEVAP VERMEK

    Sosyal Araştırma Ekibini kurma amaçlarının sürdürülebilir bir yönetişim modelini uygulamak olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan projeyle ilgili şunları söyledi:

    “15 Kişilik ekibimiz kapı kapı dolaşıyor. Özellikle çocuk, genç, kadın ve yaşlı vatandaşlarımızın taleplerini çok önemsiyoruz. Onların taleplerine yönelik de çalışmalarımızı şekillendiriyoruz, planlıyoruz. Gençler için ideathon, anneler için bahçe ve anne çocuk merkezi, uluslararası santranç turnuvası ve birçok hizmet vatandaşlarımızdan gelen talepler sonucu gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızdan da çok iyi dönüşler alıyoruz.”

    YAPILAN PROJELER VATANDAŞLARA SORULUYOR

    Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ‘Fatih Belediyesi Katılımcı Belediyecilik Modeli’nin çok önem arz ettiği belirtilerek konuyla ilgili aşağıdaki bilgilere yer verildi:

    “Bu modellenen proje ile orada yaşayan vatandaşlara vatandaşlara soru soruyoruz. Örneğin yaşlılarla ilgili yoğun talep gelen bölgeye ‘Yadigar Kafe’ yapıyoruz. Yaşlı vatandaşlarımız orada ücretsiz ikramlar olacak, vakitlerini daha değerli geçirmeleri sağlanacak. Satranç turnuvasında 12 defa şampiyon olmuş bir sporcumuzun talebi üzerine Uluslararası Satranç Turnuvası’nı Fatih’te gerçekleştirdik. Yine bazı vatandaşlarımız sosyal tesislerimize doğal ürünlerin konulmasını istedi. Biz de Geyve’deki kooperatifle görüşme sağlandı ve orada kadınların ürettikleri organik ürünlerin sosyal tesislerimizde kullanılmasına karar verdik.”

    ÖĞRENCİLERE SAHADA ÇALIŞMA İMKANI SUNULUYOR

    “Birçok belediye tarafından örnek alının bu projemizi değerli kılan bir konu daha var.  Üniversitelerin İMEP ‘İşletmelerde Mesleki Eğitim Programı’ kapsamında belediyelere yönlendirdikleri sosyolog gençlere alanda çalışma imkanı sunuluyor.  Bursa Teknik Üniversitesi Sosyoloji ve Şehir Bölge Planlama Öğrencileri 5 ay boyunca bizzat projede görev aldı.  Her yıl, farklı farklı üniversiteler farklı öğrencilerle işbirliğimiz devam edecek.”

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow