hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Goldman Sachs: Kripto para departmanı açma planımız yok

    Goldman Sachs: Kripto para departmanı açma planımız yok
    expand

    Goldman Sachs: Kripto para departmanı açma planımız yok

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deniz Kılınç / İstanbul, 12 Nisan (DHA) – ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'ın CEO'su David Solomon, bankanın kripto para departmanı açacağı savlarını yalanladı.
    ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin düzenlediği etkinlikte konuşan Solomon, ilk kez Bloomberg haberinde öne sürülen ve bankanın kripto para birimlerine yönelik tezgah üstü işlemler departmanı açacağı yolundaki savların doğru olmadığını söyledi. Solomon, bazı müşterieriyle kripto para birimleri vadeli işlemlerinin yapıldığını; ancak, kripto para tezgah üstü işlemler departmanı açılacağı savlarının “yanlış” olduğunu söyledi:
    “Bloomberg’de yayınlanan ilk haber doğru değil. Diğerleri gibi, biz de kripto para birimleri piyasalarını izliyor ve piyasalar geliştikçe bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz; ancak, planlarımız arasında bir kripto para tezgah üstü işlemler departmanı açmak yer almadı.”
    Söz konusu savlarla ilgili ABD Temsilciler Üyesi Warren Davidson’ın sorularını yanıtlayan Solomon, söz konusu planın gelecekte uygulanabileceği olasılığını da şöyle değerlendirdi:
    “Gelecekte böyle bir şey yapabiliriz; ancak, kripto para birimleriyle ilgilenen herkes bunun yeni bir çağ olduğunun farkında. Kripto para birimlerine uygulanabilecek yaptırımların yanında, söz konusu teknolojinin para birimi olarak gelecekte güvenilir olarak kullanılıp kullanılmayacağı da belirsiz.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow