hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hammond: Anlaşmasız Brexit ülke ekonomisini küçültür

    Hammond: Anlaşmasız Brexit ülke ekonomisini küçültür
    expand

    Hammond: Anlaşmasız Brexit ülke ekonomisini küçültür

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahmut Can Emir / İstanbul, 21 Mayıs (DHA) – Birleşik Krallık Maliye Bakanı Philip Hammond, ülkenin Avrupa Birliği’nden bir anlaşma olmadan ayrılması durumunda ekonomik olarak kötü etikeleneceğini ve hem kısa, hem de uzun vadede ekonomisini küçültmesi gerektiğini söyledi.
    Hammond, bir kez daha anlaşmasız bir Brexit’e karşı olduğunu belirterek, politikaya ekonomiyi küçültmek için atılmadığını söyledi.
    Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May’in üç saatlik kabine toplantısı ertesinde yeni bir Brexit teklifini milletvekillerine sunması bekleniyor.
    Ülke basınında yer alan haberlere göre, kabineden bir milletvekili, May’in kabine toplantısında yeni bir teklifi olmadığını ve aynı Brexit anlaşmasını tekrar tekrar sunduğunu söyledi.
    İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Ben Broadbent, Birleşik Krallık'ın, Avrupa Birliği'nden bir anlaşma olmadan ayrılması durumunda, yatırım iptallerinin yaşanabileceği uyarısı yaptı. Broadbent yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık'ta şirketlerin belirsizlik nedeniyle askıya almış oldukları yatırım projelerini, anlaşmasız Brexit durumunda iptal edebileceklerini vurguladı ve ekledi:
    "Yatırımlar için en iyisinin, neye mal olursa olsun anlayışıyla, belirsizliğin olanaklı olduğu ölçüde çabuk bir şekilde ortadan kaldırılması temelli bir yaklaşımda bulunmak yanlış olur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow