hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadırga Sanat Galerileri açıldı

    Kadırga Sanat Galerileri açıldı
    expand

    Kadırga Sanat Galerileri açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL (DHA) - Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadırga Sanat Galerileri, kapılarını “Ebru Sanatının Son 500 Yılı” sergisi ile açtı.

    İstanbul'un en seçkin kültür ve sanat merkezi olmaya aday mekânlarından biri olan Kadırga Sanat Galerileri sanatseverlere kapılarını açtı. Sanata dair birçok unsura ev sahipliği yapan galerilerinin açılışı, “Ebru Sanatının Son 500 Yılı” sergisiyle gerçekleşti. Sergi için 6 binden fazla ebru eser arasından seçilen 190 eser sergiye hazır hale getirildi. Hatip Mehmet Efendi'den Mustafa Düzgünman'a kadar farklı dönemlerden farklı özellikler taşıyan eserlerden seçkilerin sunulacağı sergi, 22 Ocak 2021 tarihine kadar görülebilecek.

    Fatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerileri 900 metrekarelik alanda oluşturulan 5 sergi salonu ile farklı fikir ve proje üretimlerinin desteklenmesi ve disiplinler arası etkileşimin artırılmasını hedefliyor.

    "KADIRGA'YA YENİ HAYAT GELDİ DİYEBİLECEĞİMİZ BİR MEKÂNDAN BAHSEDİYORUZ"

    Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul'u yaşamanın ilim, görgü ve sanat olduğunu, Fatih'i yaşamanın ise ayrıcalık ve sorumluluk olduğunu dile getirerek, “Fatih'te yaşamak; onun hakkını vermek, sahip olduğu değerleri korumak ve geleceğe taşımaktır. Bu perspektiften yola çıkarak, Fatih'imizde kültür-sanat politikamızı belirlerken sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi, Fatihlilerin vakitlerini nitelikli etkinliklerle geçirmelerini sağlamayı, en önemlisi de gençlerimizin sanatsal yeteneklerini erken yaşlarda keşfederek onlara yol açmayı önemsiyoruz” dedi.

    “FATİH'E DEĞER KATMAK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA”

    Turan, “Kadırga Sanat Galerileri'ni de bu hassasiyetler doğrultusunda kültür ve sanat üzerinde yükselen bir mekân olması hedefiyle hizmete aldık. Kültür-sanat ikliminde sunduğumuz iletişim ortamı sayesinde, 'Kadırga'ya yeni hayat geldi' diyebileceğimiz bir mekândan bahsediyoruz. Fatih'i Fatih yapan toplumsal ve kültürel yapıyı muhafaza ederek bu değerleri geleceğe aktarmak, sosyo-kültürel yapılanmayı sürekli kılmak ve eşsiz Fatih'e değer katmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Fatih'te yaşıyor olmanın ayrıcalığını ve gururunu hissettirecek çalışmalarımızdan ne kadar çok vatandaşımız istifade ederse kendimizi o kadar başarılı addediyoruz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow