hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kağıthane’de karla mücadelede 400 kişilik ekip görev alacak

    Kağıthane’de karla mücadelede 400 kişilik ekip görev alacak
    expand

    Kağıthane’de karla mücadelede 400 kişilik ekip görev alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Kağıthane'de karla mücadele çalışmaları için görevlendirilen 400 kişilik ekip, ilçenin tüm mahallelerinde tuzlama çalışmalarına başladı. Belediyeye bağlı 25 kamyon, 25 kepçe ve 6 tuzlama aracının sahada 24 saat boyunca görev yapacağı açıklandı. Belediye yolda oluşabilecek buzlanmaların önüne geçmek için de 5 bin toz tuz stokladı.

    Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, vatandaşlara toplu taşıma kullanmaları yönünde uyarıda bulunarak, “Son yılların en yoğun kar yağışını bekliyoruz. Hazırlıklarımızı günler öncesinden tamamladık. Vatandaşlarımız gerekmedikçe evden çıkmasınlar ve toplu taşıma kullansınlar. Kağıthane, İstanbul'un en çok dik yokuşlara sahip ilçelerinin başında geliyor. Tüm zorluklara rağmen ekiplerimizle karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz.'' dedi.

    EVSİZ VATANDAŞLAR ÇEVREDEKİ OTELLERE YERLEŞTİRİLECEK

    Belediyeden yapılan konuya ilişkin açıklamada, “Kağıthane Belediyesi'nin Karla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde iş önceliği; hastalık, doğum, ölüm vakalarının yaşandığı sokaklar olacak. Kar yağışı ile yoğun şekilde hissedilen soğuklardan etkilenmemeleri için evsiz vatandaşlar, çevredeki otellere yerleştirilecek. Evsiz vatandaşlara belediyenin aş evinden sıcak yemek servisi yapılacak. Kıyafet ve banyo ihtiyaçları giderilecek. Acil durumlarda vatandaşların erişimi için çağrı merkezi 24 saat hizmet verecek” denildi.

    SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

    Sokak hayvanlarının soğuklardan etkilenmemeleri için Kağıthane'de belediye tarafından farklı noktalara kedi ve köpek evleri yerleştirildi. Ayrıca ekipler 150 ayrı noktaya mama ve su bıraktı. Hayvanserverlere de sokaklarındaki hayvanları beslemeleri için mamalar dağıtıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow