hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koronavirüs yemek sektörünü de etkiledi

    Koronavirüs yemek sektörünü de etkiledi
    expand

    Koronavirüs yemek sektörünü de etkiledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- DÜNYAYI etkisi altında alan Covid-19 sonrası birçok sektör ekonomik olarak etkilenirken, küresel salgının 24 Şubat’tan bugüne kadar dünya genelindeki restoranlara etkisi de belli oldu. Bu verilere göre en büyük dibe çöküşün Mart ayında olduğu görüldü.
    Medya takip kurumu Ajans Press, Türkiye’deki restoran cafe gibi yeme içme mekânları ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl tüm yemek mekânları ile alakalı 44 bin 738 haber çıkışı olduğu görüldü.  Devlet destekli krediler ve hijyen tedbirleri ise en çok konuşulan başlıklar arasında yer edindi.
    Ajans Press’in, Statista verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 24 Şubat- 3 Eylül arasında Covid-19’un dünya genelindeki restoranlara etkisi açıklandı. Böylelikle 24 Şubat’tan sonra dışarıda yemek yeme alışkanlığı sıfırın altına düşerken, Mart’tan Mayıs ayına kadar dip noktasını gördü. Mayıs sonrası tüm dünyadaki normalleşme adımlarıyla beraber, restoranlara gitme oranı yavaş yavaş artarken, bugüne kadar hep dalgalı devam ettiği gözlendi. 1 Eylül 2020 itibariyle de dışarıda yemek yiyenlerin oranının yüzde 26,33 olarak kayıtlara geçtiği görüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow