hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kovid-19 ile mücadelede dezenfektanlar kola takıldı

    Kovid-19 ile mücadelede dezenfektanlar kola takıldı
    expand

    Kovid-19 ile mücadelede dezenfektanlar kola takıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) – Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine bir yenisi daha eklendi. Tuzla Belediyesi, vatandaşların gün içerisinde özellikle el hijyenlerini sağlamayı kolaylaştıracak ‘dezenfektanlı bileklik’ dağıttı. Bileklik hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, saat gibi kola takılan ve pratik kullanımı olan üründen ilk başta 5 bin adet dağıtılacağını önceliklerinin ise toplu taşımayı kullanan, yüz yüze daha çok vakit geçiren çalışan insanlar olduğunu söyledi. İlçenin en işlek caddesinde dolaşarak vatandaşlara bilekliği anlatan Dr. Yazıcı, maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulundu.

    Tuzla Belediyesi, Kovid-19 salgıyla mücadelede vatandaşlara, ‘dezenfektanlı bileklik’ dağıttı. Hem dezenfektan hem bileklik olan ürünü vatandaşlara anlatarak, dağıtımını sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kovid-19 tehlikesinin hala devam ettiğini söyleyerek, yerel yönetim olarak tedbirler konusunda ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

    Pandemiye ilişkin aldıkları önlemleri sıralayan Dr. Yazıcı, “Maskenin, mesafenin, dezenfektan kullanmanın önemini her defasında vurguladık. Her yerde dezenfektan kullanma imkanı olmuyor, bazen 100 kişinin dokunduğu dezenfektan kutusuna temas ediyoruz, risk artıyor. Daha pratik önlem almak istedik. Yanımızda dezenfektan taşımalıyız” diye konuştu.

    “SAAT GİBİ KOLA TAKILIYOR”

    Gün içerisinde fazlaca ellerin yüze gittiğini belirten Dr. Yazıcı, “Bugün Tuzla’da dezenfektanlı bileklikleri dağıttık. Ürünü kolunuza saat gibi takıyorsunuz, içerisine dezenfektan konuluyor. Böylece sürekli yanınızda dezenfektan olmuş oluyor. İnsanlar günde 20-30 kez ellerini yüzüne götürüyor. Herhangi bir yerden almış olduğu virüsü kendisine bulaştırabilir, başkalarına yayabilir. Ama yanınızda sürekli dezenfektan taşırsanız ellerinizi anında dezenfekte edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

    25 KEZ SIKILIYOR, 1 GÜN KULLANILIYOR

    Dr. Yazıcı şöyle devam etti; "Tam doldurmada 1 gün kullanılıyor, 20-25 kez sıkabilir. Ürünün yanında verdiğimiz dezenfektan biterse kendisi de doldurabilir. Dağıtabildiğimiz kadarıyla ücretsiz dağıtacağız. Şu anda 5 bin kadar dağıtacağız. Ürünün dağıtımı sadece Tuzla’da yapılıyor ama yayılacağını düşünüyorum. Vatandaşa, inovatif ve akılcı bir çözüm sunduk. Kovid-19 salgını zincirini kırmaya çalışıyoruz. Öğreterek, maske, mesafe ve dezenfektanın önemini anlatarak bilekliği dağıtıyoruz. Dağıtımda, gün içinde sürekli dışarıda olan çalışan kesime öncelik vermeyi hedefliyoruz"

    VATANDAŞ BİLEKLİĞİ BEĞENDİ

    Dr. Yazıcı, yoldan geçen bir vatandaşa bilekliği anlatarak, verdi. Vatandaş ürünü çok beğendiğini söyleyerek, ‘yılın icadı’ değerlendirmesinde bulundu. Melek Yiğitoğlu ise, “İşimizi kolaylaştırır, rengini de sevdim. Çanta taşımadığım zaman kolumda olur, çok mantıklı buldum” diye konuştu.

    Dezenfektanlı bilekliği çok beğendiğini söyleyen Özgür Deneri de “Çok da kullanışlı, çantalarımızda dezenfektan taşıyacağımıza, kolumuzda olması mantıklı. Kendimize ait olmasını ayrıca sevdim. Günlük hayatımda kullanacağım. Bizim gibi çalışan insanlar için çok pratik, hemen sıkabiliriz” dedi.

    “BİLEKLİK ÇOK KULLANIŞLI VE PRATİK”

    Özge Helvacıoğlu ise, “Bileklik çok kullanışlı ve pratik. Çantamızda dezenfektan ararken virüsle savaşıyorduk” ifadelerini kullandı.

    Melis Taşer de “Güzel olmuş, çantamızda ağırlık taşımak yerine bileğimize takacağız. Ben olsam adını ‘hijyenik bileklik’ koyardım” dedi.

    Nur Gözde Tayfur ise, “Bazen dezenfektanı unutuyoruz, bulamıyoruz. Yürürken, spor yaparken yüzeylerle temas ediyoruz. Bilekliği kolumuza takıp hemen kullanmamız çok güzel olmuş, ben çok beğendim. Rengi de oldukça şık duruyor” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow