hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sabiha Gökçen’den yeni dış hat seferleri

    Sabiha Gökçen’den yeni dış hat seferleri
    expand

    Sabiha Gökçen’den yeni dış hat seferleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANIL UÇAN / İSTANBUL, (DHA) / (Kurumsal Haber) - İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan başlayacak toplam 7 dış hat seferi ile birlikte yapılan dış hat seferleri 128 noktaya ulaşmış olacak.

    İstanbul’un şehir havalimanı olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan yeni dış hat seferleri başlıyor. Pegasus Hava Yolları, 28 Mayıs itibariyle Suudi Arabistan’ın Riyad şehrine haftanın her günü, 1 Temmuz itibariyle İngiltere’nin Manchester şehrine ise haftada 5 frekans, 29 Haziran itibariyle Hollanda’nın Eindhoven şehrine haftada 3 frekans, 8 Temmuz itibariyle Fas’ın Casablanca şehrine haftada 4 frekans ve 1 Temmuz itibariyle İtalya’nın Venedik şehrine ise haftada 4 frekans olarak uçmaya başlayacak.

    Umman’ın önde gelen Low-Cost havayolu şirketi Salam Air haftada 2 frekans olarak Umman’a, Fas Kraliyet Havayolları ise Fas’ın Casablanca şehrine haftanın her günü uçuşlarına başlayacak. Böylece Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yeni eklenen dış hat noktaları ile toplam uçulan şehir sayısı 128’e ulaşmış olacak. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuş yapan toplam yabancı havayolu sayısı ise 49’a yükselecek.

    DIŞ HAT YOLCU SAYISI YÜZDE 20 ARTTI

    Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda 2019 yılının ilk 4 ayında dış hatlar yolcusunda rekor artış meydana geldi. Geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 20'lik artış olurken toplam yolcu sayısı ile 4 milyon 160 bin olarak gerçekleşti. İlk 4 ayında dış hatlarda geçen yılın aynı dönemine göre uçak iniş ve kalkış trafiği ise yine yüzde 24'lük artış ile 28 bin 989 olarak belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow