hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sancaktepe’de fidanlar toprakla buluştu

    Sancaktepe’de fidanlar toprakla buluştu
    expand

    Sancaktepe’de fidanlar toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semra DEMİR-Osman BAKIR/ İSTANBUL (DHA)- Milli Ağaçlandırma Haftası Kapsamında Sancaktepe Belediyesi 300 adet fidanı toprakla buluşturdu.

    Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında, bu yılda aynı gün saat 11.11'de 81 il, 922 ilçede fidanlar toprakla buluştu. Sancaktepe Belediyesi de 300 fidanı toprakla buluşturdu. Sancaktepe Paşaköy Ağaçlandırma Alanındaki etkinliğe; Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Belediye Başkan Yardımcıları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    “YEŞİL BİZİM BU DÜNYAYA BORCUMUZ”

    Etkinliğe katılan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Yeşili koruyup kollamak hepimizin görevi olmalı. Ormanlarımızı yakan hainler çok fakat devletimiz yakılan ağaçların yerine yenisini dikiyor. Eskiden fidan bulmak çok zordu. Günümüzde imkânlarımız çok genişledi. Kamu kuruluşları ve vatandaşlarımız fidan bulma noktasında sıkıntı yaşamıyor. Ağaçlarımıza sahip çıkalım” dedi.

    Etkinlikte konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Yeşil bizim bu dünyaya borcumuz. Bugün koronavirüs belasını yaşıyorsak, bu dünyaya vefasızlık etmemizdendir. Rabbimizin bize verdiği nimetlere şükrümüzü göstermeliyiz. Ağaç bizim için çok önemli. Biz bulduğumuz her yere ağaç dikmenin derdindeyiz. Geçen sene diktiğimiz fidanlar yeşerdi. Bugün de 300 fidanı toprakla buluşturacağız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu “Milli Ağaçlandırma Günü’nde” bunu yapalım istedik. Biz çeşitli vesilelerle fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras bu ağaçlar olacak” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow