hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turkcell’den ‘Dünya Bilgisayar Güvenlik Günü’ açıklaması

    Turkcell’den ‘Dünya Bilgisayar Güvenlik Günü’ açıklaması
    expand

    Turkcell’den ‘Dünya Bilgisayar Güvenlik Günü’ açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, ‘Dünya Bilgisayar Güvenlik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, “Evden çalışma ve uzaktan eğitim döneminde bilgisayarların güvenliği hiç olmadığı kadar ön plana çıktı. Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’nde 7 gün 24 saat olası siber saldırıları takip ederek müşterilerimizin, siber güvenliği için özel koruma çözümleri üretiyoruz” dedi.

    Pandemi döneminde siber güvenliğin daha da önem kazandığını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Maltepe Teknoloji Plaza’da bulunan Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’nde 7/24 olası siber saldırıları takip ederek müşterilerimizin, kurumsal şirketlerin altyapılarını yöneterek güvenli hale getiriyoruz. Böylece saldırı ve virüs önleme konusunda mühendislerimiz gerekli önlemler önceden alınabiliyor” diye konuştu.

    VERİ TABANI HER GEÇEN GÜN GENİŞLİYOR

    Mobil hatlar üzerinden internet hizmeti alan müşterileri virüs, zararlı içerik ve dolandırıcılık amaçlı kurulan sahte sitelerden korumak amacıyla Dijital Güvenlik Servisi’nin kurulduğunu hatırlatan Erkan, “Veri tabanı her geçen gün genişliyor. Siber güvenlik ekibinin sürekli güncellediği yaklaşık 410 bin riskli siteye karşı koruma sunan servis, yapay zekâ destekli algoritması sayesinde veri tabanını sürekli güncelleyerek kullanıcılarına siber risklere karşı en güncel korumayı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

    Erkan, “Müşterilerin e-posta, sosyal medya hesabı, web siteleri, uygulama ve servislerde kullanılan şifrelerine yönelik sızıntıları kontrol hizmeti veren Dijital Güvenlik Servisi, özellikle ‘oltalama’ (phishing) olarak adlandırılan ve genellikle büyük alışveriş sitelerinin veya bankaların internet sitelerinin kopyalarını yaparak kullanıcıların şifrelerini ele geçirmeye çalışan sitelere karşı da etkili bir koruma sunuyor” dedi.

    SİBER TATBİKATLAR YAPILMALI

    Şirketlere mutlaka güvenli erişim yöntemleri tercih ederek siber olay müdahale planları hazırlamalarını ve siber tatbikatlar yapmalarını önerdiklerini aktaran Erkan, “Bireysel müşterilerimiz için ise bu tip durumlarla karşılaşmamaları için cep telefonlarına şifre koymaları, mobil internet bağlantılarını bilmedikleri bir başka cihaz ile paylaşmamaları, kendilerine veri hırsızlığıyla gelen oltalama maillerine dikkat etmeleri ve internet üzerinden kullanıcı bilgilerini girdikleri sitelerde web sayfasının güvenilir olup olmadığını mutlaka kontrol etmeleri konularında bir kez daha hatırlatma yapmak isteriz” diye konuştu.

    Erkan, Turkcell olarak yıllardır ‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın’ prensibiyle çalıştıklarını belirtirken, müşterilerin verilerinin korunması için önümüzdeki dönemde de yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi. Erkan, bu alanda şirketin yaptığı yatırımların 2 milyar liraya yaklaştığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow