hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’nin ilk spor çizgi filmi “hızlı ayaklar” 23 Nisan’da yayında

    Türkiye’nin ilk spor çizgi filmi “hızlı ayaklar” 23 Nisan’da yayında
    expand

    Türkiye’nin ilk spor çizgi filmi “hızlı ayaklar” 23 Nisan’da yayında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul DHA

    Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle ile hazırlanan Türkiye’nin ilk spor odaklı macerası ‘’Hızlı Ayaklar’’, 23 Nisan saat 18.00'de ilk bölümü ile ekranlarda olacak.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan ‘’Hızlı Ayaklar’’ adlı çizgi film, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ekranlarda olacak. MinikaGO kanalında saat 18:00’de izleyiciyle buluşacak olan ’Hızlı Ayaklar’’, Türkiye’nin ilk spor odaklı macerası olma özelliğini taşıyor.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan çizgi film, çocukların beğeniyle takip ettiği 'İstanbul Muhafızları', 'Nane ile Limon' ve 'Cille'nin yapımcılarından olan Ali Hakan Kaya'nın kaleminden çıktı. ’’Hızlı Ayaklar’’, çocuklara spor yapmanın önemini aşılamanın yanı sıra çocukların temelden bir sporsever olarak yetişmelerini amaçlıyor.

    Sporun önemini aşılayan çizgi film

    Çizgi filmde, Ali, Hasan, Zeynep, Hatice ve Yusuf, Türkiye'nin gelecekteki madalya umutları olmak ve olimpiyatlara damga vurmak için mücadele ediyor. Hakan, İbrahim, Bahar, Fatma, Sevde ve Merve ise filmde kendi branşlarında isimlerinden söz ettirmeyi başarıyor.

    Türk çizgi film dünyasında ilk kez spor odaklı bir macerayı miniklerle buluşturacak olan Hızlı Ayaklar, dostluk kavramının önemi ile ortak bir hedef için mücadele etmeyi çocuklara öğretecek. Çizgi film ile spor yapmanın öneminin de küçüklere aşılanması amaçlanıyor.

    Olimpiyatlara hazırlanan Ali’nin macerası

    Bakanlığın yanısıra, Güreş, Atletizm ve Tekvando Federasyonları'nın da katkı sağladığı 'Hızlı Ayaklar'da, normal bir okula giderken bir gün Yetenek Tarama Testi'ne giren Ali'nin, fiziksel özellikleri ve yetenekleriyle olimpiyat branşlarında yarışabilecek seviyede olduğu anlaşılması ve kendini bir anda spor okulunda bulması anlatılıyor. Üst düzey fiziksel özelliklere sahip yeni dostlarına ve daha disiplinli hayatına alışmakta zorlanan Ali’nin eğlenceli macerası, 23 Nisan günü saat 18:00’de MinikaGO’da çocukların beğenisine sunulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow