hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ümraniye’de kadınlar dikiş makinalarını depremzedeler için çalıştırdı

    Ümraniye’de kadınlar dikiş makinalarını depremzedeler için çalıştırdı
    expand

    Ümraniye’de kadınlar dikiş makinalarını depremzedeler için çalıştırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları öğretmenleri, her yaştan depremzede için patik, eldiven, atkı, bere ve yelek dikimine başladı.  Yaklaşık 40 öğretmenin gece gündüz süren çalışmaları ile dünden beri 2 bini aşkın giysi dikildi.

    Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yaşanan büyük yıkım sonrası Türkiye’nin dört bir yanından birçok kişi depremzedelere yardım malzemelerini ulaştırmak için çalışmalara başladı. Cahit Zarifoğlu Kültür Merkezi’nde toplanan Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları öğretmenleri de uzaktan yapabilecekleri en büyük yardımın bildikleri şeyi yapmak olduğunu vurguladı. Meslek Edindirme Kursları sorumlusu Nilgün Kılıç da “Burada gönül sıcaklığıyla ürettiğimiz ürünlerin orada depremzedeleri ısıtacağına inanıyoruz. Kalbimiz onlarla atıyor” dedi.

    “DEPREMZEDELERİ KORUYABİLECEK GİYSİ İHTİYAÇLARINI TAMAMLAMAYA ÇALIŞTIK”

    Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları sorumlusu Nilgün Kılıç, “Depremin olduğu ilk andan itibaren orada bulunan depremzedeler ile kalbimiz bir atmaya başladı. Öğretmenler olarak bir arada ne yapabiliriz diye düşündük; çok hızlı bir şekilde firmalarla iletişime geçtik. 1999 depremini yaşayan nesil olarak depremzedelerin nelere ihtiyaçları olduğunu az çok tahmin ediyorduk. Hızlı bir şekilde battaniye, kıyafet çalışmasına girmeyi planladık ve ertesi gün öğretmenlerimizle Cahit Zarifoğlu Kültür Merkezi’nde bir araya geldik. Yaklaşık 30-40 öğretmen ve yardıma gelen kursiyerlerimiz ile üretim yapmaya başladık. İlk gün 2 binin üzerinde üretim yaptık. Çocuk pançosu, yetişkin pançosu, battaniye, eldiven, patik gibi şu an soğukta depremzedeleri koruyabilecek giysi ihtiyaçları ne varsa onları tamamlamaya çalıştık. Hafta sonuna kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ürünlerimizi Ümraniye Belediyesi Yardım Toplama Merkezi’ne gönderiyoruz ve her akşam yardım tırları yola çıkıyor. Burada gönül sıcaklığıyla ürettiğimiz ürünleri orada depremzedeleri ısıtacağına inanıyoruz. Kalbimiz onlarla atıyor” şeklinde konuştu.

    “DİĞER İLLER DÂHİL OLMAK ÜZERE İSTANBUL GENELİNDEN KUMAŞ TEDARİKİ YAPILDI”

    Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Mefruşat Hocası Melike Demir ise “Dünden bugüne bugünden daha devam edecek çalışmaların ön hazırlıklarını kendileri yapıp bize sundular. Diğer iller de dâhil olmak üzere tüm İstanbul genelinde kumaş tedariki yapıldı. Maddi manevi destekler sağlandı. Bizden de el emeğimiz istendi, koşarak geldik. Burada diktiğimiz küçücük patiklerimiz, eldivenlerimiz var; bunları öpüp koklayarak göndereceğiz. Tüm öğrencilerimiz, komşularımız, yoldan geçen herkes ‘Ne yapabiliriz’, ‘Oraya gelip biz de dikelim’ diyorlar. Gecelere kadar burada çalıştık. 2,5 yaşındaki çocuğum eve gittiğimde bana küsmüştü ama ben deprem bölgesindeki tüm çocuklar için kendi çocuğumu düşünmeyip burada kaldım. Bu ürünleri günübirlik sürekli gönderiyoruz, umarım sıcacık tutar. Patikler dört ayrı numara; bebek, çocuk, kadın, erkek olacak şekilde dikildi. Pançolar çocuk yetişkin, bereler ise yetişkin çocuk şeklinde. Bunların her birinden yüzlerce yapıyoruz. Kumaş tedariki yapıldıkça üretip göndermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

    NORMAL BİR DEPREM DEĞİL; 10 İLİ KAPSAYAN ÇOK BÜYÜK BİR FELAKET

    Öğretmenlere yardıma gelen şehit Emre Büyükyıldırım’ın eşi Zeynep Büyükyıldırım da konuyla ilgili şöyle konuştu:

    “Elimizden gelen tek şey bu, buradan yapabileceğimiz en büyük yardım bildiğimiz şeyleri yapmak. O yüzden hemen koşa koşa geldim. Oraya ulaşabilsek bile, oraya gitmem beni depremzededen başka bir şey yapmaz. O yüzden burada yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Eşim Malatyalıydı; eşimin ailesi Malatya’da ve oradaki bütün depremzedeler gibi çok büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Yollar, hava koşulları çok kötü umarım bir an önce bütün yardımlar ulaşır, bütün aksaklıklar düzelir. Duadan ve bu işleri yapmaktan başka hiçbir çaremiz yok. Çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Normal bir deprem değil; 10 ili kapsayan çok büyük bir felaket. Hakkımızda hayırlısı olsun, bunu da atlatacağız umarım”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow