hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi ödemesi ve yapılandırmasında büyük kolaylık

    Vergi ödemesi ve yapılandırmasında büyük kolaylık
    expand

    Vergi ödemesi ve yapılandırmasında büyük kolaylık

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Bağcılar Belediyesi, ilçe sakinlerinin koronavirüsten etkilenmemeleri için e-belediye ve e-devlet sistemi üzerinden vergi ödemelerini ve yapılandırmalarını kolayca gerçekleştirme imkanı sunuyor. Bu sayede vatandaşlar, belediyede bulaş riski bulunan sıralara girmeye gerek kalmadan işlemlerini hallediyor.

    Kasım ayında yürürlüğe giren 7256 numaralı vergi yapılandırması nedeniyle kamu kurumlarında yoğunluk yaşanıyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler hem vergi ödemeleri hem de yapılandırmalar için kuyruğa girmek zorunda kalıyor. Son gün yaklaştıkça da bu kalabalık her geçen gün artıyor. Pandemi sürecinde karşılaşılan bu tablo, olumsuz durumların yaşanmasına neden olabiliyor.

    Ancak Bağcılar Belediyesi’nde hayata geçirilen iki uygulamayla ilçede olumsuzluklara rastlanmıyor. Bunlardan biri EBYS (Elektronik belge yönetim sistemi) diğeri ise e-devlet üzerinden işlem sistemi. EBYS’de vergi mükellefleri, emlak sahipleri vergilerini ödemek ve borçlarını yapılandırma için belediyenin web sayfasına girip, yapılan yönlendirme ile açılan online ödeme sayfasından, kolayca ödeme yapabiliyorlar. E-devlet üzerinden ise vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet hesaplarına giriş yapıyor ve sayfadaki Bağcılar Belediyesi sekmesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

    “7 Gün 24 Saat Online Hizmet”

    Koronavirüs vakalarının artmasıyla vatandaşa kalabalık ortamlardan uzak durmalarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “EBYS uygulamamız 7 gün 24 saat online hizmet veriyor. Bu salgın günlerinde hemşerilerimiz belediyeye kadar gelmektense evinde oturduğu yerden dakikalar içinde işlemlerini hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştiriyor. Bütün işlemlerimizde bu güvenli sistemi kullanmaya daha çok özen göstermeliyiz” dedi.

    Vadesi geçmiş borçların yapılandırması, 31 Aralık 2020 günü sona eriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow