hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenciler "Güven Gemisi'yle Boğaz turu yaptı

    Öğrenciler Güven Gemisiyle Boğaz turu yaptı
    expand

    Öğrenciler "Güven Gemisi'yle Boğaz turu yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL, (DHA) 19  Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda, İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, gezi ve eğitim etkinliği gerçekleşti.

    Sarıyer Sahil Güvenlik Komutanlığı İskelesi'nde başlayan etkinlikte, öğrencilere denizcilik, sahil güvenlik, Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik (TCSG) Güven Gemisi ve İstanbul'un tarihiyle ilgili bilgi verildi. Etkinlikte İstanbul'un çeşitli okullarından gelen yaklaşık 200 öğrenci, Boğaz turu yaparak, keyifli dakikalar geçirdi. 
    Gemide basın açıklaması yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı Teğmen Gizem Kurtuldu Ercan, şunları söyledi:

     "Gençlerimizin sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler yetiştirmek amacıyla 15-25 Mayıs tarihleri arasında Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik haftası kutlanıyor. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İstanbul ilinde bulunan çeşitli ilköğretim ve lise öğrencilerinin katılımıyla 21-24 Mayıs tarihleri arasında hergün 14.00-16.00 saatleri arasında TCSG Güven ve diğer sahil güvenlik unsurları ile İstanbul Boğazı güzergahında yolculuk yapılıyor. Bu sayede seyirlere katılan öğrencilerimize mavi vatan denizcilerimiz, İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvveti olan Sahil Güvenlik Komutanlığımızın imkan ve kabiliyetlerini ve deniz ticaretinin yoğun  olduğu İstanbul Boğazı'nın tarihsel güzellik ve zenginliklerini anlatma imkanı bulmuş olduk."

    Etkinlik cuma gününe kadar devam edecek.

    (FOTOĞRAF)

     

     


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow