hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni...

    İstanbulda Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni...
    expand

    İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL,(DHA)-CUMHURİYET'in kuruluşunun 96'ncı yılı vesilesiyle Şişli'de bir otelde İstanbul Valiliği'nin ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni düzenlendi.
    İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya'nın konuklarını kapıda karşıladığı törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, siyaset, iş, sanat, spor camiasından isimler ile azınlık temsilcileri katıldı.
    Vali Ali Yerlikya, kabul töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye'mizin doğum gününü, Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü, büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. İstiklâl mücadelemiz, Mustafa Kemal Atatürk ile başladı. Gazi'nin yaktığı özgürlük meşalesi, tüm vatan sathına yayıldı. Milletimiz, O'nun etrafında kenetlendi. O büyük mücadele sonunda; Sevr'i, Mondros'u ve nice işgal belgesini yırtıp attık. Bu vatanın sonsuza dek bizim olduğunu, kanımızla, canımızla bir kez daha tescil ettik." dedi.
    Yerlikaya, "Bugünlere kolay gelmedik. Kendimize gelinceye kadar çok emek verdik. O çetin zamanları, el birliğiyle çoktan aştık. En büyük gücümüz cumhuriyetimizin yetiştirdiği gençlerdir. Bunun için, istikbale emin adımlarla ilerliyoruz. Her 29 Ekim'de; Hedeflerimizi aşma gayretimizi bir kez daha tazeliyoruz. Hedefimiz; Atatürk'ün gösterdiği; çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmaktır! Şükürler olsun ki, o hedef gerçekleşmektedir. Şehirlerin sultanı İstanbul'a; daima öncü, daima önde olmak yaraşır. Cumhuriyetimizin nice yıllarını birlikte kutlamayı, aldığımız emaneti hakkıyla taşımayı diliyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow